Funeriu cere opoziţiei să accepte legea educaţiei, pentru ca "securea războiului" să nu facă ravagii

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a cerut liderilor opoziţiei să accepte consensul pe legea educaţiei, pentru care Guvernul intenţionează să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, astfel încât "securea războiului să nu facă ravagii pe tărâmul educaţional".

14 afișări
Imaginea articolului Funeriu cere opoziţiei să accepte legea educaţiei, pentru ca "securea războiului" să nu facă ravagii

Funeriu cere opoziţiei să accepte legea educaţiei, pentru ca "securea războiului" să nu facă ravagii (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Sper ca toţi liderii politici să înţeleagă că este momentul să ne unim. Sper ca securea războiului să nu facă ravagii pe tărâmul educaţional, ci să existe un consens", a spus Funeriu.

El a arătat că speră să se înţeleagă că interesul naţional este să existe un sistem educaţional stabil.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat, miercuri seară, să spună dacă PSD va depune sau nu moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, el arătând că asumarea va fi amânată de conducerea Parlamentului.

"Mâine (joi - n.r.) nu trebuie ca Guvernul să îşi angajeze răspunderea pe niciun fel de lege", a spus el, invocând amânarea unei decizii de către Curtea Constituţională cu privire la sesizarea preşedintelui Senatului.

Ponta a spus că, având în vedere decizia de anul trecut a Curţii Constituţionale, pe o speţă identică, judecătorii ar trebui să respingă angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Preşedintele PSD a spus că, în mod normal, Birourile Permanente ale celor două Camere ar trebui să decidă, joi dimineaţă, amânarea angajării răspunderii până la o decizie a CC.

Guvernul a introdus în proiectul legii educaţiei, pentru care Executivul intenţionează să îşi angajeze răspunderea, o serie de amendamente formulate de parlamentari.

Amendamentele au fost acceptate într-o şedinţă de guvern care s-a încheiat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 1.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici