Gabriel Vlase: Am vorbit cu Liviu Dragnea înainte de a merge la Klaus Iohannis/ Neacşu, despre votarea în Parlament a şefului SIE: Săptămâna viitoare ar putea să fie posibil

Gabriel Vlase a declarat, luni, că l-a informat pe liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, înainte de a merge la preşedintele României, Klaus Iohannis, afirmând că cei doi preşedinţi ai camerelor Parlamentului vor decide când va intra nominalizarea în dezbatere.

781 afișări
Imaginea articolului Gabriel Vlase: Am vorbit cu Liviu Dragnea înainte de a merge la Klaus Iohannis/ Neacşu, despre votarea în Parlament a şefului SIE: Săptămâna viitoare ar putea să fie posibil

Gabriel Vlase: Am vorbit cu Liviu Dragnea înainte de a merge la Klaus Iohannis/ Ce spune despre data la care Parlamentul va vota nominalizarea sa la şefia SIE

"Am vorbit şi cu preşedintele partidului, l-am anunţat înainte de a merge la preşedintele Klaus Iohannis. Hârtia este la Parlament. Sunt în proceduri parlamentare, când vor decide preşedinţii celor două camere (ale Parlamentului - n.r.) va intra în dezbatere", a declarat Gabriel Vlase, după ce a ieşit din birou de la Dragnea.

Klaus Iohannis l-a nominalizat în funcţia de director SIE pe Gabriel Vlase, transmite Administraţia Prezidenţială.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 14 iunie a.c., în temeiul art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituţia României, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Petru-Gabriel Vlase", se arată în comunicatul transmis de Adminstraţia Prezidenţială.

Neacşu (PSD), despre votarea în Parlament a şefului SIE: Săptămâna viitoare ar putea să fie posibil

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu a afirmat, luni, că există probabilitatea, ca într-o şedinţă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, să fie validat social-democratului Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Acesta a mai precizat că majoritatea parlamentară nu ia în calcul o altă variantă pentru funcţia de director al SIE în afară de actualul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase.

Întrebat dacă este posibil ca săptămânaaceasta să avem şef la SIE, Marian Neaşu a afirmat că "după cum evoluează lucrurile în momentul ăsta este improbabil", însă "ar putea să fie posibil" săptămâna viitoare.

"În momentul acesta nu există un calendar. Atâta vreme cât nu am avut o şedinţă de coaliţie ca să stabilim un calendar şi preşedinţii nu s-au pus de acord nu avem. Eu cred că în această săptămână, în prima parte a acestei săptămâni va avea loc şedinţa de coaliţie, va fi mâine, va fi poimâine... ", a declarat secretarul general al PSD, Marian Neacşu, la Palatul Parlamentului.

Chestionat dacă PSD ia în calcul o altă variantă pentru funcţia de şef SIE în afară de Gabriel Vlase, Neacşu a răspuns: "Din câte cunosc, nu".

"Nu văd în momentul ăsta vreun motiv pentru care Vlase să nu ajungă şef la SIE. (...) Nu am primit semnale negative în ceea ce priveşte nominalizarea aşa cum nu am primit semnale negative nici în ceea ce priveşte dorinţa preşedintelui Dragnea de a mai analiza", a completat Neacşu.

Secretarul general al PSD a adăugat că, din informaţiile sale, o discuţie cu prvire la o posibilă nominalizare la şefia SIE între preşedintele social-democrat Liviu Dragnea şi Gabriel Vlase "a avut loc cu mult mai multă vreme în urmă, cu mai bine de un an şi jumătate, atunci când trebuie nominalizat cineva pentru funcţia de şef la SIE şi preşedintele (Klaus Iohannis -n.r.) nu a făcut-o".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici