Gabriela Firea a demisionat din Guvern. Executivul a pierdut al doilea ministru în două zile

Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din Guvern, presată de dezvăluirile din azilul din Voluntari şi după o discuţia cu liderul PSD Marcel Ciolacu

5398 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea a demisionat din Guvern. Executivul a pierdut al doilea ministru în două zile

SURSE: Gabriela Firea, presată să demisioneze din Guvern. Executivul a pierdut deja un ministru în scandalul „azilelor groazei”

UPDATE Prima reacţie a premierului despre demisia Gabrielei Firea

„Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz” - este prima reacţie a premierului Marcel Ciolacu după demisia Gabrielei Firea: „aştept acum ca şi primarii să îşi asume pe deplin responsabilitatea”.

„Am avut astăzi o discuţie la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema <azilelor groazei>. Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriaşă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea. În consecinţă, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să îşi depună mandatul de ministru al Familiei”, a scris Ciolacu pe Facebook.

UPDATE Reacţia Opoziţiei la plecarea Gabrielei Firea din Guvern

UPDATE Prima reacţie a Gabrielei Firea

„Am decis, cu mare regret, dar hotărâtă şi cu fruntea sus, să plec din Guvernul României. Am avut acum câteva minute o întâlnire cu domnul prim-ministru Marcel Ciolacu în care i-am prezentat demisia din funcţia de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Nu am de ce să mă ruşinez, nu am nicio vină, nu aş fi acceptat să se întâmple ceva rău cu vreo persoană şi să nu reacţionez”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea susţine că pleacă din Guvern pentru ca premierul „să poată lucra în linişte proiectele economice şi sociale bune pentru români, la fel miniştrii PSD şi PNL, să-şi poată prezenta munca”.

Ea a anunţat că se suspendă şi din funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti.

„În această atmosferă de război total faţă de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală. Nici adevăratul război de la graniţă nu s-a mai auzit şi văzut în aceste zile.
Dar, miza celor care au profitat de ancheta autorităţilor, au confiscat mesajele publice şi au pus tunurile pe mine nu este Ministerul Familiei, ci reconfigurarea scenei politice pentru anul electoral viitor. Tocmai din acest motiv plec, pentru moment, cu mare tristeţe, faţă de tot ceea ce am făcut şi puteam construi împreună cu echipa social-democrată din Capitală, şi din funcţia de Preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care mă suspend o perioadă limitată”, a mai scris Firea pe reţeaua de socializare.

Ea a adăugat că este „complet nevinovată, s-a văzut şi din ancheta derulată, se va constata şi în continuare, în justiţie, dar ceea ce s-a întâmplat cu viaţa mea şi a familiei mele în ultimele 10 zile mi-a arătat interesul imens ca eu să mă erodez şi să-mi scadă până la anulare şansele de a mai câştiga un mandat de primar general”.

Scandalul „azilul groazei” din Voluntari i-a fost fatal Gabrielei Firea, care a fost presată să plece de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse de premierul Marcel Ciolacu, care este şi şeful PSD.

Este a doua demisie din actualul Guvern, după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi, petrecută ieri.

Firea avea termen de gândire până luni să-şi înainteze demisia de onoare din Guvern, spun surse politice, dar astăzi a avut programată discuţia decisivă cu Ciolacu.

Gabriela Firea este şi prim-vicepreşdinte al PSD şi plănuia să candideze anul viitor la primăria Capitalei pe listele partidului de guvernământ.

Legăturile cu Ştefan Godei, patronul azilului din Ilfov, socotit omul de casă al familiei Firea -Pandele, o obligă pe Gabriela Firea să plece din funcţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici