Gabriela Firea: Voucherele pentru creşterea natalităţii sunt gratuite

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă, printr-o postare pe Facebook, că unor cupluri acceptate în programul pentru creşterea natalităţii le-au fost ceruţi bani pentru vouchere.

946 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Voucherele pentru creşterea natalităţii sunt gratuite

Gabriela Firea, Facebook

„Important pentru persoanele înscrise în Programul pentru creşterea natalităţii! Voucherele sunt gratuite şi nu trebuie plătită nici o sumă pentru emiterea lor. Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei este complet gratuit! Am aflat cu stupefacţie de la unele cupluri înscrise în acest program că li se solicită taxe de 1.000 de lei pentru emiterea voucherelor!!! Sunt extrem de neplăcut surprinsă!”, a postat Firea.

Ministrul spune că asemenea fapte pun într-o lumină nefavorabilă un demers onorabil şi de mare succes: „Este complet ilegal, iar ministerul va sesiza instituţiile abilitate. În cazul în care vă este solicitată din partea farmaciilor sau a clinicilor incluse în program vreo plată pentru emiterea voucherelor vă rog să nu o achitaţi şi să ne semnalaţi acest lucru! Taxa de imprimare şi expediere a voucherelor este achitată integral de către Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, conform obligaţiilor contractuale dintre părţi. De asemenea, fac un apel la reprezentanţii farmaciilor şi clinicilor care au recurs la astfel de practici să înceteze perceperea unei astfel de taxe! Acest program este o reuşită şi nu trebuie pus în pericol de astfel de gesturi dezonorante”, a adăugat Firea.

Ministerul Familiei ajută cuplurile care-şi doresc un copil, dar se luptă cu infertilitatea şi Firea spune că nu acceptă ca altcineva să le pună beţe-n roate şi să profite de pe urma lor.

Înregistrarea dosarelor transmise este la zi, până vineri fiind peste 14.300 de solicitări primite pentru obţinerea sprijinului.

Sunt 4.300 de dosare declarate eligibile şi peste 3.600 de contracte transmise pentru a fi semnate. De asemenea, peste 2.400 de vouchere au fost comandate şi majoritatea au ajuns sau sunt pe drum către beneficiari.

„Aşteptăm în continuare solicitări ! Rog toate persoanele interesate să obţină sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei/procedură să citească atent informaţiile de pe pagina Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Urmaţi toţi paşii din regulament, trimiteţi toate documentele semnate, folosiţi adeverinţele oficiale pe care le găsiţi pe site şi scrieţi acolo unde trebuie <conform cu originalul>, pentru a nu risca să pierdeţi timp preţios pentru dumneavoastră”, adaugă Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici