GALERIE FOTO: Alegeri pentru Parlamentul European

Peste 18 milioane de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, la urne, pentru a-i alege, pentru un mandat de cinci ani, pe cei 33 europarlamentari care vor reprezenta România în Parlamentul European.

223 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Alegeri pentru Parlamentul European

Alegeri pentru Parlamentul European (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

07:00 - Secţiile de votare din întreaga ţara s-au deschis.

08:45 - Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că a votat pentru ca România să aibă o voce puternică şi autorizată în Parlamentul European, el susţinând totodată că PNL deţine numeroase informaţii legate de tentative de fraudă şi stratageme.

08:50 - Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a votat, la Colegiul Naţional I.L.Caragiale din Capitală, îndemnându-i pe români să se prezinte la urne, chiar dacă aceştia nu simt încă efectiv importanţa alegerilor europarlamentare.

08:55 - Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a votat, împreună cu soţia sa, la Liceul "Dimitrie Cantemir", declarând că a optat pentru "lista de candidaţi cea mai bună".

09:10 - Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a votat "exact penrtru motivul" pentru care i-a îndemnat pe români să îşi exprime opţiunea. Şeful statului a venit la secţia de votare aflată la Liceul "A.D. Xenopol" împreună cu soţia şi cu fiica cea mică, Elena, candidat independent pentru PE.

09:15 -Elena Băsescu, fiica cea mică a şefului statului, candidat independent pentru PE, a declarat, duminică, după ce şi-a exercitat dreptul de vot, că s-a votat pe sine. "Am votat pentru mine", a spus Elena Băsescu.

10:00 - Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat,după ce a votat la Sâncraiu de Mureş, că a votat, printre altele, "pentru o Europă care să impună drepturile minorităţilor".

10:20 - Premierul Emil Boc a declarat, după ce a votat la o secţie din Cluj-Napoca, că a mers la urne "în primul rând pentru partid, în al doilea rând pentru România şi în al treilea rând pentru Europa".

10:35 - Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, după ce a votat la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, că nu crede că rezultatul votului va influenţa coaliţia guvernamentală, momentul actual impunând stabilitate în ţară.

10:55 - Ministrul de Interne, Dan Nica, care a votat la Colegiul Naţional "Tudor Vianu", a îndemnat alegătorii să se prezinte la urne, declarând totodată, referitor la eventuale incidente în desfăşurarea procesului electoral, că până în acest moment nu au fost semnalate decât "cazuri minore".

11:00 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a votat pentru o bună reprezentare în PE pentru oameni care au confirmat, dar mai ales pentru începutul unei noi epoci a politicii româneşti.

11:50 - Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a votat, împreună cu soţul ei, la o secţie de votare din Capitală, declarând că a dat un vot pentru "o nouă direcţie a României şi pentru o Românie europeană".

11:55 - Monica Macovei, candidatul aflat de a doua poziţie a listei PDL pentru PE, a declarat că votează pentru a aduce în România bunăstare şi lege.

12:25 - Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, după ce a votat la Liceul "Jean Monnet" din Bucureşti, că partenerii de coaliţie guvernamentală ai social-democraţilor, din PDL, fac parte din acel grup de dreapta din Parlamentul European care a fost întotdeauna ostil României.

12:35 - Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat că a votat pentru a trimite în PE reprezentanţi "demni şi puternici", el îndemnându- pe români să iasă la vot.

12:55 - Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat că opţiunea sa a fost PDL, întrucât acest partid are cei mai buni candidaţi pe lista pentru euroalegeri şi face parte din cea mai mare familie politică europeană.

13:00 - Candidatul la alegerile prezidenţiale Nati Meir şi purtătorul său de cuvânt Monica Columbeanu au votat la secţia de vortare din cadrul Şcolii Gen. Nr. 179.

13:50 - Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a votat, împreună cu soţia şi una dintre fiicele sale, la Şcoala 150, după care s-a certat cu o femeie care îi reproşa liderului PRM că blocase intrarea în şcoală pentru a face declaraţii presei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici