Gândul LIVE: Autostrazile oprite de "daci si romani". Invitat special: Anca Boagiu

Aproape neverosimil, majoritatea întârzierilor înregistrate pe parcursul construcţiei unor tronsoane de autostradă din România a fost pusă în sarcina arheologilor şi a muncii lor de teren. De la preşedinte de ţară, ministru de resort ori primar de localitate şi până la constructor, cu toţii au aruncat întârzierile nejustificate, indolenţa şi neputinţa finalizării lucrărilor, în cârca inamicului numărul unu - "căutătorii de cioburi".

1016 afișări
Imaginea articolului Gândul LIVE: Autostrazile oprite de "daci si romani". Invitat special: Anca Boagiu

Gândul LIVE. Autostrazile oprite de "daci si romani". Invitat special: Anca Boagiu

"Dacă tot vor să caute după cioburi, sunt sigur că ar găsi şi puţin mai la stânga sau la dreapta autostrăzii. Am rezolvat exproprierile şi acum am rămas cu siturile arheologice", spunea preşedintele Băsescu în urmă cu ceva timp. Mai vocal, dar şi mai ambiguu, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, mergea mai departe şi "descoperea" în munca arheologilor "interesele economice" ale "unora care şi-au făcut SRL-uri de descărcare arhelogică şi care vor să aibă cât mai multe situri".

Acestor remarci cârcotaşe şi, în mare, nefondate, le răspundea într-o scrisoare deschisă către preşedinte, dr. Sorin Ilie Cociş, de la Institutul de Arheologie şi Istorie a Artei din Cluj.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Gândul LIVE este platforma video online care gazduieste transmisii în timp real ale celor mai importante stiri, dezbatute, explicate si puse în perspective surprinzatoare si relevante.

Totodata, Gândul LIVE urmareste consolidarea Comunitatii Gândul prin implicarea permanenta a userilor sai. Acestia se pot conecta prin intermediul contului lor de Facebook sau prin Skype, având astfel posibilitatea de a trimite feedback instantaneu si de a se implica direct în transmisia si dezbaterea video.

Gândul LIVE este disponibil si pe site-ul www.gandul.info, dar si pe iPad, iPhone si Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici