Geoană a anunţat decizia unanimă a PSD şi PSD+PC privind acordul de colaborare cu PNL

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, marţi, "decizia unanimă" a forurilor de conducere ale PSD şi Alianţei PSD+PC de a semna un acord de colaborare politică cu PNL, în sensul formării unei majorităţi şi a unui Guvern condus de Klaus Iohannis, salutând totodată susţinerea de către liberali a candidaturii sale la Preşedinţie.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană a anunţat decizia unanimă a PSD şi PSD+PC privind acordul de colaborare cu PNL

Geoană a anunţat decizia unanimă a PSD şi PSD+PC privind acordul de colaborare cu PNL

Geoană a spus, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), că a suspus dezbaterii forului de conducere al PSD realizarea unui acord de colaborare politică cu PNL.

Liderul PSD a menţionat că este vorba de un acord care va asigura României stabilitate.

El a precizat că CExN al PSD şi conducerea Alianţei politice PSD+PC au decis, totodată, elaborarea unui program de guvernare inspirat din programul "O singură Românie", în care accentele liberale să îşi regăsească locul cuvenit.

Geoană a precizat că acordul de colaborare politică între PSD+PC şi PNL va fi semnat miercuri, la ora 13.00.

El a arătat că discuţia privind semnarea unui astfel de acord a implicat doar PNL, nu şi UDMR, deşi Uniunea face parte din alianţa parlamentară de 65%. Geoană a spus că axul acordului de colaborare politică este reprezentat de PSD şi PNL.

Geoană a adăugat că s-a discutat şi cu Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naţionale, care şi-a exprimat susţinerea pentru Iohannis.

El a arătat că, din partea PSD, cel care va negocia acordul de colaborare politică va fi vicepreşedintele Dan Nica.

Geoană a mai spus că va fi structurat şi un grup comun de lucru pentru elaborarea programului de guvernare, care îl va consulta asupra preferinţelor pe Klaus Iohannis.

Liderul PSD a subliniat că acordul de colaborare politică nu implică în niciun fel discuţii asupra portofoliilor noului Guvern.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că PNL a decis să îl susţină pe liderul PSD Mircea Geoană în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dacă se va negocia şi semna un acord bazat pe principii liberale.

PNL şi UDMR au semnat, marţi, un protocol de colaborare în care se menţionează că ambele formaţiuni politice vor acţiona împreună pentru susţinerea unui candidat la funcţia de preşedinte al statului şi vor participa împreună la formarea noului guvern.

PNL şi UDMR au avut, marţi seară, consultări pentru încheierea unui acord politic de colaborare, la discuţii participând preşedintele liberal, Crin Antonescu, şi preşedintele Uniunii, Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici