Geoană: Avem o relaţie absolut glacială între Bucureşti şi Chişinău

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Ibăneşti, în judeţul Mureş, că între Bucureşti şi Chişinău există "o relaţie absolut glacială", iar acest lucru este "de neacceptat"

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Avem o relaţie absolut glacială între Bucureşti şi Chişinău

Geoană: Avem o relaţie absolut glacială între Bucureşti şi Chişinău (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Geoană a refuzat să comenteze afirmaţiile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu potrivit cărora unirea României cu Moldova nu este dezirabilă, dar a apreciat că relaţia între cele două ţări este "absolut glacială".

"Avem o relaţie absolut glacială între Bucureşti şi Chişinău şi este un lucru de neacceptat, indiferent cât ne-ar fi provocat regimul comunist de acolo, care, se pare, este şi el undeva spre lada de istorie, ceea ce e un lucru bun. Nu avem voie să avem o relaţie atât de rece şi atât de duşmănoasă cu ţara cu care suntem cei mai apropiaţi din toată Europa", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, cu Moldova, România are "relaţiile cele mai proaste", iar acest lucru "este ceva nefiresc".

"Destinul Republicii Moldova şi destinul României reprezintă o întrebare dintre cele mai multiple. Evident, principalul nostru proiect este proiectul integrării celor două ţări sub cupola europeană. Este un proiect mai realist şi care, evident, poate fi construit, mai ales că această alianţă care s-a constituit din forţe prodemocratice, proeuropene şi, pot să spun, ceva mai proromâneşti, de la Chişinău, reprezintă un lucru bun", a conchis Geoană, subliniind că nimeni nu ştie ce se va întâmpla în viitor între cele două state şi nu vrea să dea verdicte.

Mircea Geoană a participat, duminică, la Ibăneşti, în judeţul Mureş, la Festivalul Văii Gurghiului, la care au fost prezente aproximativ o mie de persoane. Geoană a vizitat biserica din localitate, standurile amenajate, unde a gustat balmoş şi palincă, şi a primit mai multe cadouri, printre care o sticlă de palincă pe care scria "Algocalmin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici