Geoană: Boc habar nu are de economie; Pogea e adus de pe drumuri

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat în CExN al PSD, conform unei înregistrări audio difuzate de Realitatea TV, că o continuă reacţie la Traian Băsescu este o tactică greşită din punct de vedere strategic, îndemnând la atacuri la adresa lui Emil Boc, Adriean Videanu, Gheorghe Pogea.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană: Boc habar nu are de economie; Pogea e adus de pe drumuri

Geoană: Boc habar nu are de economie; Pogea e adus de pe drumuri (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia/Mediafax Foto)

"Suntem în spatele lor. Tot timpul reacţionăm la Băsescu. Este greşit din punct de vedere strategic. Când Videanu deschide vorba, în spate este un business. Ăsta când respiră vrea să facă bani. Daţi, mă, în ei că sunt vraişte la chestia asta! Boc n-are habar de economie. Pogea este adus de pe drumuri. Ăştilalţi toţi ştiu că este omul de casă al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public. Hai să-i atacăm", a spus Geoană, conform înregistrării.

Liderul PSD a afirmat totodată că social-democraţii trebuie să facă o analiză "foarte serioasă" până la începutul lui septembrie, pentru a putea vedea dacă o schimbare strategică din poziţionarea partidului în cadrul guvernării este un lucru pozitiv sau nu din punct de vedere electoral.

"Nu existăm ca structură distinctă, nu avem propuneri distincte, nu ştim să comunicăm politici alternative distincte, suntem o masă amorfă în care Boc comunică în numele întregului Guvern", a mai spus Geoană.

Preşedintele PSD a mai vorbit şi despre relaţiile sale cu Traian Băsescu.

"A treia ambiguitate este cea a relaţiei mele faţă de Traian Băsescu. Am încercat să fac acest gest cu CSAT-ul pentru a face o ruptură simbolică de orice asociere cu acest individ care efectiv face rău ţării", a adăugat el.

Mircea Geoană a susţinut totodată că o înrăutăţire a situaţiei socio-economice îl afectează electoral în primul rând pe Traian Băsescu.

"Din punct de vedere al realităţii economiei şi a ceea ce numim economie reală, lucrurile arată astăzi greu, dificil. Această înrăutăţire a situaţiei socio-economice a ţării îl afectează electoral în primul rând pe Traian Băsescu, considerat de majoritatea populaţiei ca fiind principalul responsabil", le-a spus Geoană membrilor CExN.

Preşedintele de onoare PSD, Ion Iliescu a sugerat, la rândul său, în perspectiva primei întruniri a Consiliului Naţional, ca echipa guvernamentală să se prezinte cu o concluzie la şase luni de guvernare. Mircea Geoană a răspuns: "Nu aş face pe toată guvernarea că se întorc şi pe noi. Aş face pe politica economică".

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a catalogat programul "Prima casă" al Guvernului Boc ca fiind o "vrăjeală".

"Ce e asta «Prima casă»? A venit Boc cu vrăjeala asta. Păi cum îl las eu pe Pogea, când am jumătate din Guvern, să facă bagabonţeala asta? Ăştia cum ajung miniştri de Finanţe, cum sunt foarte deştepţi", a comentat el.

Mazăre le-a mai spus colegilor săi că s-au reunit în CExN pentru a găsi o soluţie împotriva lui Băsescu.

" (...) să ne batem capul să scăpăm de Iuda ăsta de Băsescu, că ăsta e cel mai mare rău", a spus Radu Mazăre, liderul PSD Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici