Geoană către eurodeputaţii PSD: Acţionaţi, pentru că reputaţia României e "mult prea zdrenţuită"

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, vineri, că europarlamentarii partidului trebuie să acţioneze pentru "cuplarea României la marile proiecte europene", pentru refacerea influenţei ţării noastre în Europa şi să acorde atenţie relaţiei cu Republica Moldova.

25 afișări
Imaginea articolului Geoană către eurodeputaţii PSD: Acţionaţi, pentru că reputaţia României e "mult prea zdrenţuită"

Geoană către eurodeputaţii PSD: Acţionaţi, pentru că reputaţia României e "mult prea zdrenţuită" (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană s-a întâlnit cu europarlamentarii PSD pentru a stabili obiectivele pentru Parlamentul European. Geoană a precizat la începutul şedinţei că reputaţia României este "mult prea zdrenţuită" şi că europarlamentarii trebuie să lucreze pentru refacerea credibilităţii României în Europa.

El a spus că trebuie găsite proiectele economice româneşti care să fie incluse în proiectele mari europene arătând că ţara noastră are dificultăţi cu infrastructura.

România trebuie să aibă un comisar european cu un portofoliu important, iar europarlamentarii PSD trebuie să pregătească lupta pentru resursele europene din perioada 2013-2020, a mai arătat liderul PSD.

Geoană le-a spus europarlamentarilor partidului să acţioneze pentru debirocratizarea acordării fondurilor europene.

"Trebuie acordată atenţie relaţiei noastre cu Republica Moldova, deoarece este o situaţie inacceptabilă aceea de a avea cea mai proastă relaţie cu ţara de care suntem cei mai apropiaţi", a spus Geoană.

El a arătat că este necesară o relaţie constructivă cu Ucraina şi cu ţările din spaţiul balcanic. Geoană i-a mai sfătuit pe europarlamentari să lucreze bine cu ceilalţi reprezentanţi ai României în Parlamentul European pentru interesul naţional şi să fie generoşi cu cei care provin din formaţiuni mici.

Liderul PSD a mai spus că europarlamentarii partidului trebuie să acţioneze şi pentru continuarea extinderii Uniunii Europene. Geoană a precizat că Adrian Severin a obţinut poziţia de vicelider al grupului socialist din Parlamentul European, ceea ce reprezintă o recunoaştere a influenţei crescânde a PSD.

Cei 736 de eurodeputaţi aleşi în noua legislatură a PE se reunesc, marţi, la Strasbourg, în prima sesiune plenară a noului Legislativ, ei fiind invitaţi, cu o zi înainte, la o ceremonie de marcare a 30 de ani de la data primelor alegeri pentru PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici