Geoană: Cred că puterea va schimba modul de organizare a alegerilor pentru parlamentarele viitoare

Fostul preşedinte PSD Mircea Geoană a declarat, joi, la Craiova, că se aşteaptă ca actuala putere să schimbe regulile de desfăşurare a alegerilor pentru parlamentarele viitoare cu "o formulă" în care banii şi forţa instituţiilor publice să fie mai puternice decât votul popular.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Cred că puterea va schimba modul de organizare a alegerilor pentru parlamentarele viitoare

Geoană: Cred că puterea va schimba modul de organizare a alegerilor pentru parlamentarele viitoare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mă aştept ca actuala putere să modifice modul de alegeri, cel puţin pentru alegerile parlamentare viitoare. Pentru că este mai simplu pentru un partid care, deşi nu mai are sprijin popular dar are foarte mulţi bani şi are instituţiile statului pe care le controlează copios, să meargă pe un sistem de «câştigătorul ia tot» în colegiile uninominale din 2012 sau 2013 când or să fie alegeri", a afirmat Mircea Geoană.

El apreciază că singura şansă a lui Traian Băsescu şi a democrat-liberalilor rămâne schimbarea "regulii jocului".

"De aceea eu aş vrea să ne gândim încă de pe acuma la modul de organizare şi la lecţiile învăţate din ultimele campanii. Nu exclud o astfel de variantă pentru că singura şansă a lui Traian Băsescu şi a alor lui este să schimbe regula jocului într-o formulă care să-i avantajeze şi în care banul şi forţa instituţiilor pe care le controlează să devină factorul determinant şi nu votul popular, şi nu nemulţumirea populaţiei", a mai spus Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici