Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă

Liderul PSD Mircea Geoană a criticat, luni, Guvernul, pentru că a trimis Curţii Constituţionale problema majorării salariilor profesorilor, el precizând că încercarea Executivului de a transforma justiţia în arbitru şi actor al puterii executive e profund greşită şi i-a cerut acestuia să plece acasă

23 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă

Geoană: Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara şi să aibă dialog social, să plece acasă (Imagine: Mediafax Foto)

"Condamnăm faptul că premierul a putut să gândească că rezolvarea unei tensiuni între Executiv şi Parlament ar putea să fie rezolvată prin pasarea către instituţiile judecătoreşti. Este o manieră nedemnă. Nu justiţia trebuie să se pronunţe. Dacă Guvernul nu ştie să administreze ţara, să plece acasă. Dacă nu e capabil să asigure echilibrele macroeconomice, să plece acasă. Dacă nu ştie să aibă un dialog decent cu Parlamentul, să plece acasă. Dacă e incapabil să aibă dialog social, să plece acasă", a precizat Geoană.

Geoană a arătat că actualul Guvern de dreapta a pus "gaz peste foc şi acum se miră că bugetul ţării este pe cale să fie incendiat".

"Nu au fost capabili să ia măsuri legate de asigurarea stabilităţii macroeconomice şi financiare a României. Ei au dat drumul la robinet şi acum se miră că este inundaţie", a precizat Geoană, care a arătat că Legea privind salarizarea profesorilor nu are nimic de-a face cu situaţia existentă în economia românească.

Liderul PSD a arătat, totodată, că politica fiscală şi bugetară a programului de guvernare al Alianţei PNL-PD a fost greşită, pentru că a stimulat creşterea economică bazată pe credit şi consum, şi nu pe investiţii.

"Decizia Parlamentului este suverană. Sunt convins că încercarea Guvernului de a transforma Justiţia în arbitru şi actor al puterii executive este profund greşită. Asistăm la eşecul şi falimentul unei politici economice şi fiscale a puterii de dreapta", a precizat liderul PSD.

Mircea Geoană a arătat, de asemenea, că majorarea salariilor profesorilor nu înseamnă în mod automat şi o creştere în aceleaşi proporţii pentru toate categoriile de bugetari, el apreciind că va trebui să se stabileaacă o modalitate prin care legea cu privire la salarizarea funcţiei publice să reflecte priorităţile societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici