Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Albeşti, judeţul Mureş, că PSD va lua în calcul eventualele propuneri de susţinere a Laviniei Şandru pentru PE, dar aceasta "va trebui să treacă un obstacol suplimentar", de a adera la valorile social-democrate.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul

Geoană: Dacă sunt propuneri de susţinere a Laviniei Şandru, le vom lua în calcul (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Geoană a spus că PSD are o obligaţie faţă de familia socialistă europeană, iar secretarul general al PES se află chiar în aceste zile la Bucureşti şi analizează criteriile de selecţie, împreună cu comisia social-democrată de selecţie.

“E o regulă pe care o avem şi evident, dincolo de un nume sau de altul, un lucru este obligatoriu pentru noi, ca toţi să meargă în grupul socialist şi toţi să fie parte a familiei socialiste europene. Deci noi suntem un grup în Parlamentul European, al social-democraţilor şi socialiştilor europeni, în care, hai să-i spun aşa, puritatea ideologică este foarte importantă", a spus Geoană.

Preşedintele PSD a afirmat că oricine se poate califica pentru selecţia social-democrată, însă este nevoie "să fie competent şi evident să aibă acest gir ideologic", adică să adere la valorile şi principiile social-democraţiei europene.

"În rest, toată lumea este liberă, este o ţară liberă, cine vrea să candideze, cine are o susţinere în partid poate să candideze, dar va fi un filtru de selecţie, care va ţine cont de două criterii: unu - cei mai buni oameni, în cele mai influente poziţii din Parlamentul European, doi - membri acceptaţi ai grupului socialiştilor din Parlamentul. European", a spus Geoană.

Întrebat care este poziţia partidului faţă de candidatura vehiculată a Laviniei Şandru, Geoană a spus că, dacă vor exista susţinători ai acesteia în partid, va analiza propunerea, însă "va trebui să treacă un obstacol suplimentar".

"Dacă sunt propuneri de susţinere a domniei sale (Lavinia Şandru - n.r.), le vom lua în calcul, dar este clar că şi pentru orice candidatură care nu este din punct de vedere practic a partidul nostru va trebui să treacă un obstacol suplimentar, acela de a adera în termeni proprii la valorile social-democrate şi la grupul socialist din PE. Deci este o condiţie obligatore pentru oricine. De aici încolo, orice lucru este posibil", a conchis Geoană.

Preşedintele PSD a participat la Albeşti la un miting electoral de susţinere a candidatului partidului său, Şovrea Nicolae, în alegerile parţiale anticipate pentru funcţia de primar, devenită vacantă după ce primarul ales în iunie 2008, Toader Stroian (PDL), a fost ales deputat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici