Geoană: Decizia conducerii PSD de amânare a congresului e greşită şi va adânci criza partidului

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a spus, marţi, că decizia actualei conduceri a PSD de a amâna organizarea congresului - care fusese stabilit iniţial pentru luna martie - este una “profund greşită”, el opinând că aceasta va conduce la adâncirea crizei în care se află partidul.

378 afișări
Imaginea articolului Geoană: Decizia conducerii PSD de amânare a congresului e greşită şi va adânci criza partidului

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

“Orice partid politic, în urma unui eşec catastrofal - cum a fost cel de la prezidenţiale - îşi face propriile analize, identifică responsabilităţi şi decide măsuri de redresare. Decizia conducerii PSD de amânarea sine die a Congresului - cel mai înalt for al partidului care poate face o analiza obiectivă a pierderii alegerilor - e profund greşită şi va conduce la adâncirea crizei în care se află partidul”, a afirmat Geoană, pe Facebook.

El a susţinut că PSD este, acum, “captivul unei conduceri dictatoriale”, care se menţine, încă, la vârf prin “perpetuarea complicităţii unora, prin stimularea comodităţii sau prin exploatarea fricii altora”.

Fostul lider al PSD, actualmente exclus din partid, i-a întrebat, totodată, pe foştii săi colegi de partid ce s-ar fi întâmplat dacă şi el, în 2010, ar fi procedat similar actualului preşedinte, Victor Ponta, şi ar fi blocat organizarea congresului, recurgând, totodată, şi la excluderea contracandidaţilor.

Victor Ponta nu trebuie să uite că în 2010 a preluat de la mine funcţia de preşedinte al partidului în urma unor alegeri interne la care mi-am susţinut în mod onorabil candidatura. Îi întreb pe foştii mei colegi, acum: ce s-ar fi întâmplat în 2010 dacă şi eu aş fi procedat similar, blocând organizarea unui Congres de analiză şi alegeri? Şi, mai mult, ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi exclus din partid contracandidaţii?”, a arătat Geoană.

El a mai spus că, în opinia sa, frica de răspundere nu este o soluţie care să meargă la nesfârşit în politică, la fel ca şi în viaţă, şi a susţinut că vorba „poţi minţi, dar nu poţi să-i minţi pe toţi, de fiecare dată” se aplică şi în cazul lui Victor Ponta, ca şi în cel al lui LLiviu Dragnea

“Cred acum, mai mult ca oricând, că membrii şi simpatizanţii PSD au dreptul de a fi reprezentaţi de un partid de stânga democratic şi deschis către oameni. PSD ori se va redemocratiza, ori locul său va fi luat de un alt proiect. Eu voi continua să-mi dedic întreaga energie proiectului Stângii democratice”, a conchis Geoană.

BPN al PSD a decis, luni, în prima şedinţă din anul 2015, ca în luna martie să fie convocat doar Consiliul Naţional, for care, la rândul său, se va pronunţa, la acel moment, asupra momentului convocării congresului.

CExN al PSD, reunit după eşecul de la alegerile prezidenţiale, stabilise, de principiu, ca un Congres al partidului în care să se facă o analiză rezultatului scrutinului, să fie convocat în luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici