Geoană despre propunerea privindu-l pe Adrian Severin: Este bine, dar nu suficient

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la Târgovişte, că propunerea Organizaţiei de Femei a PSD de nominalizare a lui Adrian Severin pentru portofoliul de comisar european nu este "suficientă", el apreciind însă că România ar avea o şansă în plus dacă ar propune o femeie pentru acest post.

31 afișări
Imaginea articolului Geoană despre propunerea privindu-l pe Adrian Severin: Este bine, dar nu suficient

Europarlamentarul Adrian Severin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgovişte, cum comentează declaraţiile europarlamentarului Rovana Plumb, potrivit cărora Adrian Severin se potriveşte cel mai bine portofoliului de comisar european, Mircea Geoană a declarat: "Este bine, dar nu suficient. (...) Probabil că o candidată, o femeie, ar fi avut o şansă în plus pentru un portofoliu mai bun. E ca şi la formarea unui guvern naţional, un prim ministru, în speţă un prim ministru al Europei, doreşte să aibă în poză şi populari europeni şi socialişti şi liberali, şi colege. Sunt nişte factori prin care influenţezi, şi nu doar prin ideologie".

Liderul PSD a mai spus că toate persoanele ale căror nume au fost vehiculate din partea partidului pentru acest portofoliu "sunt extrem de competente şi ar putea oricând să facă faţă cu brio".

"Persoanele care au fost vehiculate din partea partidului nostru sunt extrem de competente şi ar putea oricând să facă faţă cu brio, dar prima mea grijă, ca om de stat, ca om care cunoaşte această zonă, este să nu păţim că ultima data, când din cauza certurilor interne am ajuns cu un portofoliu marginal", a mai spus Mircea Geoană.

Conducerea Organizaţiei de Femei a PSD a decis să solicite liderilor partidului ca nominalizarea pentru postul de comisar european din partea României să fie un social-democrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici