Geoană: E posibil ca Băsescu să suprapună referendumul pentru Constituţie cu alegerile din 2012

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor PSD, că actuala Constituţie nu se va modifica prea curând, el apreciind că este posibil ca Traian Băsescu să suprapună referendumul de modificare a Constituţiei cu alegerile parlamentare din 2012.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: E posibil ca Băsescu să suprapună referendumul pentru Constituţie cu alegerile din 2012

Geoană: E posibil ca Băsescu să suprapună referendumul pentru Constituţie cu alegerile din 2012 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Geoană a precizat că actuala discuţie despre revizuirea Constituţiei are drept scop crearea unei discuţii alternative în media, fiind o temă falsă introdusă în discuţie de preşedintele Traian Băsescu şi de premierul Emil Boc.

"Domnul Ion Iliescu are dreptate arătând că Băsescu şi Boc şi ai lor aduc în discuţie teme false. Nu se va modifica Constituţia prea curând. Este o discuţie mai degrabă de natură să creeze o formă de discuţie alternativă la televizoare, pentru că nouă milioane de voturi pentru modificarea Cosntituţiei, cu teme atât de divergente între partide, este extrem de greu de crezut că se va mai întâmpla", a precizat Geoană.

El a arătat că există posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să suprapună referendumul de modificare a Constituţiei cu alegerile parlamentare din 2012, aşa cum a făcut şi în cazul referendumului din primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.

"Este posibil ca Băsescu şi ai lor să păstreze modificarea Constituţiei ca un referendum pe care să-l suprapună cu alegerile parlamentare din 2012, repetând şi brevetând metoda din primul tur de la prezidenţiale, când a venit cu un referendum care era mai degrabă de natură populistă decât de natură practică. Vă îndemn şi îndemn conducerea PSD să ne întoarcem la problemele autentice ale ţării", a arătat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici