Geoană face apel la Dâncu şi Iliescu să se abţină de la declaraţii critice

Preşedintele PSD Mircea Geoană a făcut, marţi, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, un apel la toţi liderii social-democraţi, în general, şi la Vasile Dâncu şi Ion Iliescu, în particular, să se abţină de la a face declaraţii critice unul la adresa altuia şi să se concentreze asupra alegerilor.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană face apel la Dâncu şi Iliescu să se abţină de la declaraţii critice

Geoană face apel la Dâncu şi Iliescu să se abţină de la declaraţii critice (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează schimbul de declaraţii din ultimele zile dintre liderul PSD Cluj, Vasile Dâncu, şi preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, Geoană a spus: "Avem obligaţia de a ne concentra pe problematica câştigării alegerilor parlamentare. În mod firesc, după o analiză de acest gen (CExN, n.r.) , în care nu poţi să treci cu vederea rezultatele mai slabe ale unor organizaţii, există o tentaţie de a continua războiul declarativ".

"De aceea, eu fac un apel la toţi liderii noştri, şi cei care au primit acest mesaj din partea Comitetului Executiv, şi alţi lideri naţionali, să se abţină de la astfel de declaraţii şi să se concentreze asupra problemelor cu adevărat importante, care ţin de repornirea organizaţiilor care au nevoie de performanţă la toamnă", a adăugat Geoană.

El a precizat că deciziile CExN de la Mamaia vor fi aplicate, vor fi comunicate oficial şi se va adopta soluţia interimatelor în cazul celor opt organizaţii ale căror conduceri au fost dizolvate de către Comitetul Executiv.

"Vom veni cu o comunicare oficială a acestor decizii şi cu soluţiile interimare la care ne gândim pentru fiecare dintre cele opt organzaţii care au fost vizate. Acolo unde a existat o demisie de onoare din partea unui număr important de organizaţii, se nasc soluţii naturale din interiorul organizaţiilor respective. Acolo unde acest lucru nu este încă posibil, vom desemna lideri naţionali care să însoţească acele organizaţii spre intrarea într-un dispozitiv de campanie", a conchis Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, luni, că liderul PSD Cluj Vasile Dâncu nu are forţa morală să-şi recunoască eşecul de la locale, unde a dovedit incapacitate organizatorică şi a precizat că "munca politică de substanţă nu e să stai să sugi din deget şi să emiţi fraze teoretice".

PSD Cluj aşteaptă din partea Consiliului Naţional al partidului o

decizie statutară în ceea ce priveşte validarea sau invalidarea deciziei CEx

de dizolvare a conducerii, în condiţiile în care social-democraţii clujeni consideră nestatutară hotărârea, a declarat, luni, liderul filialei, Vasile Dâncu.

Într-un comunicat de presă dat, marţi, publicităţii, Dâncu a arătat că în 1996 Ion Iliescu a obţinut la alegerile prezidenţiale, în judeţul Cluj, 67.149 de voturi (15,29%), în timp ce în municipiul Cluj-Napoca doar 22.083 de voturi (11%). De asemenea, la alegerile din 2000 actualul preşedinte de onoare al PSD a obţinut 71.129 de voturi (18,3%) în judeţul Cluj şi 24.611 voturi (13,3%) în Cluj-Napoca.

Preşedintele de onoare al PSD,

Ion Iliescu, a declarat, marţi

, pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile liderului PSD Cluj, Vasile Dâncu la adresa sa, că îl "lasă rece" tot ceea ce spune Dâncu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici