Geoană: Faptul că nu am plecat de la şefia Senatului, semn de loialitate faţă de partid

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că faptul că nu a demisionat de la şefia instituţiei este un semn de loialitate faţă de interesele partidului şi ale opoziţiei, şi nu o dovadă de insubordonare.

94 afișări
Imaginea articolului Geoană: Faptul că nu am plecat de la şefia Senatului, semn de loialitate faţă de partid

Geoană: Faptul că nu am plecat de la şefia Senatului, semn de loialitate faţă de partid (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Geoană a declarat că unele persoane din partid au încercat, folosind argumente pseudojuridice, să intoxice conducerea social-democrată. El a precizat, însă, că persoane cu experienţă din partid şi-au dat seama cât de periculos este acest demers.

Mircea Geoană a răspuns apoi tuturor acuzaţiilor pe care i le-au adus membri ai conducerii partidului privind vizita sa în SUA sau întâlnirea cu delegaţia FMI.

Potrivit lui Geoană, s-a ştiut de la început că procedura de "aşa-zisă rocadă" la şefia Senatului este imposibil de realizat, fiind "o ficţiune juridică şi regulamentară".

Preşedintele Senatului a mai spus că nu se putea încerca înlocuirea sa de la conducerea Senatului fără ca actuala putere şi majoritate "să fi pus mâna pe gratis" pe a doua funcţie în statul român.

El a subliniat că reacţia sa de a refuza să îşi dea demisia era previzibilă. "Nu am acceprtat să predau cu mâna mea cea mai înaltă funcţie a opoziţiei în sistemul de putere românesc adversarilor noştri politici. A proteja interesele partidului şi votul electoratului şi ale opoziţiei reprezintă un semn de loialitate faţă de partid şi nu un gest de insubordonare", a arătat el.

Senatorul social-democrat a reiterat faptul că, personal, nu are nici un fel de ezitare să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului dacă există o garanţie a faptului că înlocuirea sa se poate face cu un coleg senator din PSD.

"Şansele de a realiza acestă permutare sunt, însă, în termeni practici, zero. De aceea, consider că o declanşare de procedură de vacantare a poziţiei de preşedinte al Senatului va conduce în mod matematic la oferirea pe tavă a acestei funcţii importante adversarilor noştri politici", a apreciat Geoană.

Comisia de integritate a PSD se pronunţă, duminică, în legătură cu situaţia în partid a lui Mircea Geoană, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 având loc în contextul în care o serie de lideri şi filiale s-au declarat împotriva preşedintelui Senatului.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD a fost sesizată marţi de către preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, după ce BPN decisese înlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar acesta a respins hotărârea.

Comisia este formată din nouă membri aleşi direct de Congres, la lucrări participând şi câte un reprezentant al fiecărei filiale judeţene. Preşedintele comisiei este senatorul Dan Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici