Geoană îi cere lui Băsescu numirea rapidă a unui Guvern care să aibă sprijin parlamentar

Liderul PSD Mircea Geoană a făcut, marţi, după adoptarea moţiunii de cenzură, un apel la preşedintele Băsescu, solicitându-i să se ridice deasupra "interesului electoral personal" şi să contribuie la deblocarea situaţii create, prin numirea rapidă a unui Guvern care să aibă sprijin parlamentar.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană îi cere lui Băsescu numirea rapidă a unui Guvern care să aibă sprijin parlamentar

Geoană îi cere lui Băsescu numirea rapidă a unui Guvern care să aibă sprijin parlamentar (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"În acest moment, preşedintelui României îi revine un rol constituţional important. Fac un apel ferm la actualul preşedinte ca măcar acum, pe final de mandat, să facă dovada faptului că ştie să se ridice deasupra interesului electoral personal şi al interesului politic de grup şi să contribuie la deblocarea acestei situaţii şi la numirea rapidă a unui Guvern care să aibă sprijin parlamentar", a spus Geoană.

El a arătat că PSD este dispus să contribuie la instalarea unui Guvern care să pregătească alegerile de o manieră corectă.

"Suntem dispuşi să contribuim la instalarea unui Guvern care să permită, pentru următoarele câteva săptămâni, o pregătire a alegerilor de o manieră corectă şi imparţială, care să poată să dea o echipă economică care să continue dialogul cu instituţiile financare internaţionale şi să asigure credibilitate în plan economic", a spus Geoană.

Liderul PSD a precizat că nu tratează momentul demiterii Guvernului în urma adoptării moţiunii de cenzură cu exuberanţă, ci cu responsabilitate.

"Am făcut istorie azi în Parlament. De azi intrăm într-o nouă etapă a situaţiei politice provocată de domnul Băsescu. Fac apel la responsabilitate, luciditate, respectarea interesului general", a spus Geoană.

Liderul PSD a făcut, după adoptarea moţiunii de cenzură, un apel la înlocuirea Guvernului Boc 2 cu un Executiv format din "profesionişti independenţi", capabili să asigure garanţia unor alegeri corecte şi gestionarea problemelor economice şi sociale de o manieră echilibrată.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, astfel că, potrivit Constituţiei, Guvernul Boc se consideră demis, fiind prima dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici