Geoană propune un Executiv format din "profesionişti independenţi"

Liderul PSD Mircea Geoană a făcut, marţi, după adoptarea moţiunii de cenzură, un apel la înlocuirea Guvernului Boc 2 cu un Executiv format din "profesionişti independenţi", capabili să asigure garanţia unor alegeri corecte şi gestionarea problemelor economice şi sociale de o manieră echilibrată.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană propune un Executiv format din "profesionişti independenţi"

Preşedintele PSD Mircea Geoană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Fac apel la responsabilitate. Momentul este dificil. Avem obligaţia cu toţii să contribuim la numirea unui nou Guvern cât mai rapid cu putinţă. Fac apel la înlocuirea actualului Guvern cu un guvern format din profesionişti independenţi capabili să asigure o garanţie a unor alegeri corecte, capabil să asigure gestionarea problemelor economice şi sociale de o manieră echilibrată", a spus Geoană.

El a precizat că momentul adoptării moţiunii de cenzură este unul dintre cele mai importante momente ale democraţiei româneşti, când, în premieră, după 20 de ani, un Guvern în funcţie este dărâmat după o moţiune de cenzură.

"Acest lucru (demiterea Guvernului, n.r.) demonstrează faptul că actualul Guvern îşi pierduse deja legitimitatea, capacitatea de a gestiona coerent şi corect treburile ţării. Acest Guvern nelegal, nelegitim, abuziv şi hrăpăreţ îşi încheie azi mandatul", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a arătat că, începând de marţi, se intră într-o nouă etapă a situaţiei politice provocate de Traian Băsescu. "Fac apel la responsabilitate, luciditate, respectarea interesului general", a adăugat Geoană.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, astfel că, potrivit Constituţiei, Guvernul Boc se consideră demis, fiind prima dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici