Geoană: Intenţia premierului nu este de escaladare a unei crize politice

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, miercuri, după întâlnirea cu Emil Boc, că premierul nu intenţionează o escaladare a unei crize politice şi că a făcut, la întâlnirea cu liderul PDL, un apel la calm şi raţiune.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: Intenţia premierului nu este de escaladare a unei crize politice

Geoană: Intenţia premierului nu este de escaladare a unei crize politice (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a declarat că a dorit să-l întâlnească pe premier şi a făcut un apel la raţiune, la responsabilitate şi la evitarea escaladării unei crize politice care ar putea conduce efecte dezastruoase asupra stării economice şi sociale a României.

"Asta ar mai lipsi acum, în plină criză economică să avem şi o criză politică. Sunt convins că intenţia prim-ministrului nu este de a escalada situaţia politică actuală către o ruptură a coaliţiei şi o cădere a Guvernului, ci mai degrabă către găsirea unor texte de proiecte de legi care să fie utile societăţii în acest moment", a susţinut liderul socia-democrat.

El a mai spus că în continuare va fi nevoie de un răgaz suficient în Parlament pentru "o dezbatere serioasă cu formulare de amendamente pe care Guvernul să le accepte dacă sunt raţionale şi profesionale".

Geoană a arătat că a simţit nevoia ca, într-o perioadă în care şi "speculaţiile de presă, poate şi zvonurile, şi sursele" indicau o creştere a temperaturii politice până la "nivelul de ruptură", să facă un apel la "calm şi la responsabilitate, la raţiune şi la depăşirea tentaţiilor politicianiste". 

"Sunt convins că prim-ministrul a receptat mesajul nostru, până la urmă şi domnia sa are acelaşi interes, de a vedea că actualul Guvern funcţionează şi asigurăm stabilitatea politică necesară. Este ce am vrut să transmit astăzi şi sunt convins că, cu raţiune şi calm, se pot găsi formule să avem să avem legi bune şi un climat politic stabil", a menţionat preşedintele Senatului.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că premierul Boc a insistat pe asumare, la întâlnirea cu Geoană. Aceleaşi surse au arătat că, în discuţiile dintre Geoană şi Boc, nu asumarea ar fi "un cap de ţară", întrucât, în această problemă, în baza unor amendamente, se poate ajunge la un acord.

Sursele respective au subliniat că problema discutată a fost dacă se foloseşte pretextul asumării pentru a forţa o criză politică, context în care liderul PSD Mircea Geoană a făcut apel la raţiune şi la urmărirea unui intereses mai larg, nu doar  a unor jocuri politice.

Potrivit surselor citate, miercuri se va lua, în cadrul şedinţei de Guvern, o decizie de asumare, textul final urmând a fi gata, însă, în câteva zile, urmând ca apoi să plece la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici