Geoană, întrebat cum se vede peste un an: Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România

Senatorul Mircea Geoană declară că la începutul anului viitor va exista "o exprimare publică şi politică" a mişcării pe care doreşte să o pună în practică, menţionând totodată că, după alegerile de anul viitor, se vede "ca unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România".

749 afișări
Imaginea articolului Geoană, întrebat cum se vede peste un an: Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România

Geoană, întrebat cum se vede peste un an: Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Cred că în acest moment este o nevoie acută, în societatea românească, de altceva, de un alt mod de exprimare publică şi politică", a spus Geoană, la Realitatea TV.

Întrebat dacă doreşte să facă o mişcare civică sau un partid, Geoană a răspuns că "la modul ideal ar trebui să coexiste". "Există modele pe care le studiez şi pe care voi încerca să le aduc şi în România", a spus el, menţionând exemplul Italiei din anii '90.

Geoană a afirmat totodată că proiectul pe care îl are în vedere este "destul de avansat".

"La începutul anului viitor va exista o exprimare publică şi politică a unei mişcări pe care sunt hotărât să o pun în practică. Ce se întâmpla pe restul scenei politice nu e indiferent pentru mine", a mai spus el.

Mircea Geoană a menţionat că nu exclude posibilitatea unei "explozii politice" la începutul anului viitor, cu o schimbare de guvern.

"Nu aş vrea să exclud posibilitatea unei explozii politice mai mari la începutul anului viitor. (...) Eu în primul rând văd la începutul anului viitor o schimbare aproape obligatorie de guvern. Sunt absolut convins că va exista un nou guvern, cu un nou prim-ministru", a precizat el.

Pe de altă parte, fostul social-democrat a susţinut că în PSD sunt discuţii "tot mai agresive şi tot mai vocale" legate de un congres extraordinar de înlocuire a lui Victor Ponta.

El a mai spus că, în opinia sa, Ponta are şanse "aproape de zero" să ajungă prim-ministru după viitoarele alegeri.

Întrebat cum se vede peste un an, după viitoarele alegeri, Mircea Geoană a răspuns: "Mă văd în continuare ca unul dintre cei mai influenţi oameni politici din România".

Chestionat dacă, în opinia sa, va fi în Parlament după alegeri, Geoană a spus: "Posibil, dar nu obligatoriu. (...) Politica se poate face de la conducerea unui partid, nu trebuie să fii tu în Parlament ca partidul tău să fie în Parlament".

Cât despre posibilitatea de a se regăsi în guvern, Geoană a răspuns că este "posibil".

Întrebat despre o eventuală relansare pe zona diplomaţiei, Geoană a menţionat: "După ce îmi voi fi spus ultimul cuvânt în politica românească şi sper să nu fie acum şi nu cred că va fi acum, după ce-mi voi fi consumat drumul politic şi ambiţia de a transforma România - de asta rămân în politică, nu din motive de lispă de soluţii - am să am o voce în diplomaţia internaţională, peste câţiva ani de zile. Că o să fie peste 5 sau 10, asta nu ştiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici