Geoană l-a învins pe Băsescu la Dăbuleni

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, şi-a surclasat contracandidatul, pe Traian Băsescu, în fieful său de la Dăbuleni, unde a reuşit să obţină 66,26 la sută din opţiunile localnicilor, actualul şef al statului obţinând doar 33,72 la sută din voturile valabil exprimate.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană l-a învins pe Băsescu la Dăbuleni

Geoană l-a învins pe Băsescu la Dăbuleni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, senator ales pe Colegiul 5 Dăbuleni - Segarcea, a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate în secţiile de votare din cele două localităţi.

La Dăbuleni, potrivit datelor finale ale Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Dolj, din cei 8.537 de alegători prezenţi la urne, reprezentând 77,25 la sută, Mircea Geoană, candidatul PSD la Preşedinţie, a fost votat de 5.578 de persoane (66,26 la sută), în timp ce Traian Băsescu, contracandidatul său, a fost preferat de 2.840 de votanţi (33,73 la sută).

În oraşul Segarcea, victoria lui Mircea Geoană a fost şi mai clară. Din cele 3.670 persoane, care au fost prezente, duminică, la urne, reprezentând 56,26 la sută, Mircea Geoană a fost votat de 2.523 (69,94 la sută), iar Traian Băsescu de 1.084 (30.05 la sută).

Candidatul PSD, Mircea Geoană, a reuşit să câştige, cu excepţia Băileştiului şi a Bechetului, în toate localităţile din mediul urban, el obţinând scoruri de peste 70 la sută în opt localităţi.

Cea mai mare diferenţă dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu în favoarea candidatului PSD s-a înregistrat în comuna Cetate, acolo unde primarul localităţii, Marin Duţă (PSD), şi-a îndemnat consătenii la un miting electoral la care a participat chiar şeful statului să-l voteze pe Traian Băsescu. Astfel, din cele 3.830 persoane prezente la urne, reprezentând 84,24 la sută, Mircea Geoană a fost votat de 2.982 alegători (78.49 la sută), în timp ce Traian Băsescu de 817 persoane (21.50 la sută).

De partea cealaltă, Traian Băsescu a câştigat cu peste 70 de procente doar în comuna Breasta, unde a obţinut 70.48 la sută din voturi, fiind votat de 1.466 persoane, Mircea Geoană fiind preferat de 614 alegători, 29.51 la sută.

În judeţul Dolj, alegerile prezidenţiale au fost câştigate de candidatul PSD, Mircea Geoană,care a obţinut 56,49 la sută din voturile electoratului, în timp ce actualul şef al statului, Traian Băsescu, a obţinut cu aproximativ 13 procente mai puţin, respectiv 43,5 %, potrivit datelor finale furnizate de BEJ Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici