Geoană: Nu am fost informat oficial de spitalizarea lui Voicu, plenul Senatului se ţine

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a precizat, miercuri, că nu a fost informat oficial de situaţia senatorului Cătălin Voicu, care a fost spitalizat, menţionând că plenul, convocat pentru avizarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a lui Voicu, se va ţine, aşa cum a fost programat.

13 afișări
Imaginea articolului Geoană: Nu am fost informat oficial de spitalizarea lui Voicu, plenul Senatului se ţine

Geoană: Nu am fost informat oficial de spitalizarea lui Voicu, plenul Senatului se ţine (Imagine:Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă plenul Senatului, programat pentru miercuri, privind avizarea cererii de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, se va mai reuni, având în vedere că acesta a fost spitalizat, Geoană a precizat că nu a fost informat oficial de această situaţie.

"Nu am fost informat în mod oficial de această situaţie şi voi analiza împreună cu colegii din Biroul Permanent calea de urmat. În mod normal, se aşteaptă prezenţa şi apărarea celui care este pus într-o astfel de situaţie", a spus Geoană.

El a arătat că termenul legal în care plenul trebuie să se pronunţe este de cinci zile de la avizul dat de Comisia juridică.

"În acelaşi timp, avem şi nişte termene legale extrem de stricte şi de rigide. Suntem între un elemenet legal de maxim cinci zile din momentul în care Comisia juridică s-a pronunţat şi a dat un aviz. Acest lucru s-a întâmplat ieri (marţi, n.r.), deci suntem în interiorul unei perioade de maxim cinci zile pe care legea ni-l cere şi ni-l impune", a adăugat Geoană.

El a arătat că Voicu nu i-a transmis dacă doreşte sau nu să participe la şedinţa de plen.

"Dacă va face o solicitare de amânare a acestui plen pe motive medicale, în interiorul celor cinci zile, nu văd o dificultate de a ne acomoda, dacă domnia sa doreşte să participe. Cred că este o chestiune de minimă omenie şi colegialitate. Dacă nu dorşte să participe, vom merge înainte cu plenul şi vom decide chiar şi în absenţa sa. Plenul se ţine, dacă apare o situaţie deosebită, vă vom informa", a precizat Geoană, care a arătat că nu a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru a discuta această temă.

El a arătat că, în trecut, în situaţii în care s-au discutat diverse cereri privitoare la parlamentari, aceştia au ales fie să fie prezenţi, fie să nu participe. Geoană a dat exemplul senatorului PSD Şerban Mihăilescu, care a ales să nu participe la şedinţa de plen în care se discuta cazul său.

"În acest moment, suntem cu un plen convocat în mod regulamentar de către Biroul Permanent al Senatului. Mă voi consula cu colegii din Biroul Permanent la plenul reunit şi vom lua o decizie până la finalul plenului reunit", a spus Geoană.

Senatorul Cătălin Voicu, în cazul căruia Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil cererea Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării, a fost internat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu probleme cardiace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici