Geoană nu regretă că a ajutat PNL prin intermediul Legii votului uninominal

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, că nu regretă faptul că formaţiunea sa a ajutat PNL, prin intermediul Legii votului uninominal, el precizând că PSD a luat, acum un an, decizia „conştientă” de a păstra în Parlament partidele mici şi mijlocii.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană nu regretă că a ajutat PNL prin intermediul Legii votului uninominal

Geoană nu regretă că a ajutat PNL prin intermediul Legii votului uninominal (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă regretă faptul că PSD a ajutat PNL, prin intermediul Legii votului uninominal, Geoană a răspuns: „Nu. a fost o decizie conştientă de a păstra în viaţă partidele mici şi mijlocii din Parlament”.

Întrebat în ce a constat ajutorul PSD, Geoană a precizat: „În faptul că oameni care nu au decât un partid de 18% (PNL, în acest moment, n.r.), în sistemul de vot uninominal pur ar fi dispărut din Parlament”.

„În acel moment ar fi rămâs decât două partide în Parlament. A fost o decizie conştientă în acel moment, nu am ştiut că legea va fi făcută atât de imperfect”, a arătat Geoană.

El a adăugat că principiul sistemul proporţional „salveză” partidele mici şi mijlocii, decizia PSD de acum un an, de a ajuta PNL, fiind una „conştientă”.

Întrebat dacă între PSD şi PNL a existat o înţelegere privind o eventuală alianţă, ce urma să fie anunţată în noaptea alegerilor, Geoană a precizat: „A existat un anumit tip de dialog cu PNL, în ultimii doi ani, a fost evident. Dar cred că trebuie să spunem lucrurile după consultările de duminică şi după o decizie finală”

Liderul PSD a mai spus că duminică va avea discuţii cu PNL şi PDL, probabil şi cu UDMR

El a arătat că PSD nu şi-a schimbat pretenţiile, fiind în poziţia comunicată oficial după ieşirea de la Cotroceni, de vineri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici