Geoană: Parlamentarii PSD nu participă la procedurile legate de învestirea Cabinetului Negoiţă

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după BPN, că parlamentarii social-democraţi nu participă la procedurile legate de învestirea Guvernului Negoiţă, pentru a nu legitima, prin prezenţa lor, "parodia" pregătită din nou de preşedintele Traian Băsescu, după cea a Cabinetului Croitoru.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Parlamentarii PSD nu participă la procedurile legate de învestirea Cabinetului Negoiţă

Geoană: Parlamentarii PSD nu participă la procedurile legate de învestirea Cabinetului Negoiţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am decis să nu participăm la procedurile legate de o astfel de parodie politică pe care ne-o pregăteşte încă o dată Traian Băsescu. Decizia noastră este de a nu legitima prin prezenţa noastră o astfel de parodie pe care Băsescu o pregăteşte încă o dată", a spus Geoană.

Întrebat dacă social-democraţii nu vor participa în plen şi la comisii, Geoană a precizat că acest lucru va fi decis la nivelul noii majorităţi parlamentare, iar paşii tactici vor fi conveniţi cu celelalte formaţiuni.

"Orice formă de şantaj cu dizolvarea Parlamentului reprezintă un gest criminal la adresa interesului naţional românesc. Suntem într-o fază de parodie politică şi democratică", a spus Geoană.

El a arătat că Guvernul Negoiţă nu reprezintă o propunere serioasă, întrucât este vorba despre acelaşi Guvern, cu aceeaşi structură şi probabil cu aceeaşi miniştri ca şi Guvernele Boc şi Croitoru.

"În acest moment, prioritatea absolută o reprezintă proiectul de buget pe 2010. Considerăm că în această perioadă energia Parlamentului trebuie să se dedice subiectelor cu adevărat importante", a spus Geoană.

PSD a decis, luni, ca prin proceduri parlamentare să determine ca votul asupra învestirii Cabinetului Negoiţă să nu fie dat înaintea alegerii noului şef al statului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Conform surselor citate, social-democraţii vor ca un nou Guvern să fie învestit abia după alegerea noului preşedinte al ţării.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PDL, că lista Guvernului este finalizată şi va fi depusă în Parlament, având susţinerea PDL şi a independenţilor.

"Eu, astăzi (luni - n.r.), voi merge cu lista Guvernului în Parlament, Parlamentul va hotărî mai departe. Veţi afla lista după-amiază", a spus Negoiţă, precizând că acest Guvern are susţinerea PDL şi a independenţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că delegaţia FMI, BM şi CE condiţionează revenirea în România pentru continuarea discuţiilor cu partea română după ce va exista la Bucureşti un Guvern legitim, învestit şi instalat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici