Geoană: PNL are o singură şansă după 25 noiembrie, aceea de a pleca în opoziţie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la Suceava, că după alegerile europarlamentare din 25 noiembrie PNL va avea o singură şansă: aceea de a pleca în opoziţie.

2 afișări
Imaginea articolului Geoană: PNL are o singură şansă după 25 noiembrie, aceea de a pleca în opoziţie

Geoană: PNL are o singură şansă după 25 noiembrie, aceea de a pleca în opoziţie

Rugat să comenteze opinia vicepreşedintelui PNL, Paul Păcuraru, care a declarat la Satu Mare că PNL va trebui să găsească, până la sfârşitul acestui an, soluţii ca să-şi asigure susţinere în Parlament şi că există doar două opţiuni, să treacă în opoziţie sau să negocieze un parteneriat cu PSD, Geoană a spus că PNL are o singură soluţie: să treacă în opoziţie.

"Are o singură şansă. Să plece în opoziţie. Am rezolva o problemă importantă în România”, a spus Geoană.

Întrebat dacă există şi o altă variantă, preşedintele PSD a spus că aceasta poate fi "o altă majoritate parlamentară sau o majoritate parlamentară”.

El a afirmat că PSD nu intenţionează să intre la guvernare alături de PNL. "Mai e un an de zile până la alegerile viitoare şi instinctul ne spune că cel mai bun lucru pentru PSD este să rămână în opoziţie până la sfârşit”, a spus Geoană.

Preşedintele PSD a infirmat speculaţiile potrivit cărora după 25 noiembrie ar urma să fie ministru de Externe.

"În planul meu de carieră personal, nu am nici un fel de gând să mă întorc la lucruri pe care le-am făcut deja. Sunt deschis către noi posibilităţi. În orice caz, nu la Externe. Am avut această experienţă, această şansă. Odată ce am mâncat pâinea asta, a doua oară las pe alţii mai tineri să facă acest lucru”, a spus Geoană, arătând că în anii viitori vor fi destui oameni bine pregătiţi care să fie miniştri de externe, fiind o trambulină importantă pentru un om politic.

Întrebat dacă vizează funcţia de premier el a răspus: ”Obligatoriu, şi apoi cea de preşedinte. Noi aventuri, noi provocări”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici