Geoană: Politic şi uman, nu pot participa la votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului

Mircea Geoană a ţinut, luni, un discurs în plenul Senatului, în care le-a mulţumit colegilor săi pentru colaborare cât timp a fost preşedintele acestui for legislativ şi şi-a cerut scuze că nu participă la alegerea succesorului său, susţinând că, politic şi uman, nu poate face acest lucru.

213 afișări
Imaginea articolului Geoană: Politic şi uman, nu pot participa la votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

"Doresc, în acest moment, să vă spun câteva cuvinte de mulţumire şi de apreciere pentru munca pe care am făcut-o împreună timp de trei ani, să vă spun că a fost un privilegiu să lucrăm împreună, că a fost pentru mine o onoare să reprezint instituţia noastră şi că am găsit, dincolo de patimă politică, în Senat, înţelepciune, profesionalism şi servirea interesului public. Au fost perioade agitate în viaţa ultimilor trei ani în Senat, au fost majorităţi care s-au schimbat. Probabil că lucrurile nu se termină aici. Au fost situaţii de multe ori conflictuale, interese divergente între partide, între putere şi opoziţie, dar cred că am reuşit împreună şi vreau să vă mulţumesc pentru că, chiar şi atunci când au fost momente mai intense, mai incandescente, tonul conversaţiei a rămas civilizat, respectul faţă de instituţie şi faţă de colegi a rămas intact", a spus Mircea Geoană.

El a mai a spus că în România există un paradox al democraţiei.

"Ceea ce nu reuşeşte majoritatea, reuşeşte opoziţia. Suntem, într-adevăr, o democraţie perpetuu originală, cum ar spune un clasic în viaţă", a continuat Geoană.

Mircea Geoană a precizat că nu va participa la vot.

"Aş vrea să mă scuz pentru faptul că nu voi participa la acest vot. Cred că înţelegeţi că sunt într-o situaţie aproape imposibilă - încă nu s-a inventat un aparat de vot cu vot negativ la două butoane. Cred că acest lucru îl înţelegeţi. Să mă scuzaţi că nu particip la acest vot important. Nu este un gest de supărare, dar politic şi uman nu am cum să prefer pe cineva din partea majorităţii sau să prefer pe cineva care a pornit o acţiune pe care o consider în continuare ca fiind deplasată şi cu consecinţe păcătoase", a precizat fostul preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici