Geoană: PSD se pregăteşte în această seară pentru câştigarea prezidenţialelor

Liderul PSD, Mircea Geoană, a catalogat drept "absolut jenant" modul în care preşedintele Traian Băsescu "şi-a folosit copilul" în campania electorală, el precizând de asemenea că PSD se pregăteşte în această seară pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD se pregăteşte în această seară pentru câştigarea prezidenţialelor

Geoană: PSD se pregăteşte în această seară pentru câştigarea prezidenţialelor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Geoană a apreciat că, pentru PSD, acest scrutin "reconfirmă statutul de principală forţă pe scena politică românească". El a spus că estimările de duminică seara plasează PSD pe primul loc, ceea ce ar însemna al treilea rând de alegeri pe care PSD le câştigă şi confirmarea faptului că partidul rămâne principala forţă politică a ţării.

El a adăugat că partidul a câştigat aproape zece procente comparativ cu alegerile europarlamentare din 2007 şi a adăugat că speră ca, la finalizarea numărătorii, diferenţa faţă de "rivali" să crească.

"Alegerile de astăzi ne obligă însă şi la o constatare îngrijorătoare: participarea la vot a fost extrem de scăzută şi asta arată că românii sunt tot mai nemulţumiţi şi tot mai dezamăgiţi de modul în care s-a făcut politică în ultimii ani", a mai spus Geoană.

„Patru ani de conflict şi de lipsă de proiect comun au adus românii într-o stare de apatie şi de indiferenţă”, a adăugat el.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a mai spus, duminică seara, după anunţarea primelor estimări ale rezultatelor alegerilor europarlamentare, că PSD rămâne principala forţă politică şi se pregăteşte pentru adevărata victorie, cea de la alegerile prezidenţiale.

Geoană a apreciat că bătălia europeană nu se încheie odată cu închiderea urnelor, europarlamentarii români trebuind să militeze pentru acordarea unui portofoliu consistent reprezentantului României în Comisia Europeană şi pentru obţinerea unor poziţii de influenţă ale europarlamentarilor în comisiile legislativului comunitar.

Geoană a acuzat PDL că a instrumentat mai multe tentative de fraudare a votului şi a cerut "vigilenţă" reprezentanţilor PSD în birourile electorale, afirmând că la precedentele alegeri "un scor consistent" al PSD s-a irosit "printr-o acţiune coerentă de fraudare a alegerilor de către PDL".

Liderul PSD a spus că ar fi sperat ca diferenţa faţă de PDL să fie mai mare şi a invocat faptul că PDL ar fi încercat "o tentativă sistematică" de fraudare a alegerilor, acţiune la care PDL ar fi devenit "un specialist demn de cartea recordurilor".

"Din această seară ne pregătim pentru adevărata victorie a PSD, cea de la alegerile prezidenţiale din toamnă", a declarat Geoană, care a criticat şi decizia Elenei Băsescu de a candida.

"Este absolut jenant cum preşedintele României şi-a transformat propriul copil într-un vehicul electoral. Probabil în seara asta cei de la PDL vor încerca să adune scorul lor cu scorul Elenei Băsescu. Acest experiment regizat cu cinism arată că, în 2009, numele Băsescu mai aduce voturi doar cu autocarul, iar brandul Băsescu este în declin politic şi vom contribui şi noi la acest declin", a mai declarat liderul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici