Geoană: România va avea de suferit de pe urma crizei financiare

Liderul PSD Mircea Geoană susţine că România nu este "la adăpost" faţă de criza financiară internaţională şi că "triumfalismul" afişat de şeful statului şi de premier la reprezintă o încercare de a evita recunoaşterea eşecului guvernării de dreapta în gestionarea efectelor crizei asupra României.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: România va avea de suferit de pe urma crizei financiare

Geoană: România va avea de suferit de pe urma crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto)

Mircea Geoană a declarat, vineri, la Braşov, că, în ciuda declaraţiilor şefului statului şi ale premierului, România va avea de suferit de pe urma crizei financiare internaţionale. Potrivit preşedintelui PSD, printre consecinţele sigure ale acestei crize se află "creşterea costului de creditare cu efecte clare în ritmul de creştere economică şi o inflaţie mai mare".

El susţine că actuala guvernare nu a luat nicio măsură pentru a se asigura că România nu va avea de suferit de pe urma crizei economice internaţionale, iar, în aceste condiţii, este foarte important modul în care viitorul Guvern, care va fi instalat după 30 noiembrie, va reacţiona faţă de această situaţie.

"De modul în care viitoarea guvernare va răspunde în faţa acestei crize va depinde dacă situaţia din România va fi negativă sau pozitivă. De asemenea, nu putem exclude că piaţa noastră va intra într-o contracţie, la fel ca cele din SUA şi din Europa. Cel mai bun lucru după 30 noiembrie va fi să avem un guvern stabil şi competent, care să dea o idee de linişte şi stabilitate celor care vor să investească la noi. 30 noiembrie este un moment de cotitură şi România nu-şi mai poate permite încă un guvern certăreţ şi incompetent", a spus Mircea Geoană.

El a susţinut că "triumfalismul afişat de şeful statului şi de premier la Consiliul European reprezintă, de fapt, o încercare de a evita recunoaşterea eşecului guvernării de drepata, în gestionarea efectelor acestei crize asupra României".

Prezent la Braşov pentru o întâlnire cu candidaţii şi echipele de campanie ale PSD din judeţele Sibiu, Argeş, Prahova, Vâlcea, Dâmboviţa şi Braşov, preşedintele PSD s-a arătat încrezător în şansele social-democraţilor de a câştiga alegerile şi a spus că mulţi dintre cei cu care s-a întâlnit vineri s-ar putea regăsi în viitorul Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici