Geoană scrie pe blog despre "Decalogul minciunii" al lui Băsescu

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, îl acuză pe preşedintele Traian Băsescu, într-o postare pe blogul său, că a omis "lucrurile cu adevărat importante" privind situaţia internă, pe care social-democratul le enumeră într-un "decalog al minciunii".

17 afișări
Imaginea articolului Geoană scrie pe blog despre "Decalogul minciunii" al lui Băsescu

Geoană scrie pe blog despre "Decalogul minciunii" al lui Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Sub titlul "Decalogul minciunii. De Traian Băsescu", Geoană enumeră pe blog zece "adevăruri" pe care Traian Băsescu le-ar fi "omis în mod intenţionat" cu privire la situaţia economică internă.

Primul punct al decalogului alcătuit de Geoană este "să nu spui niciodată că există şi a treia cale".

"Marea minciună pe care îşi clădeşte Traian Băsescu toate declaraţiile publice este că astăzi nu avem de ales decât între creşterea taxelor şi tăierea pensiilor. Există însă şi o a treia cale, de care Traian Băsescu nu vrea să vorbească. Iar aceasta este închiderea robinetelor prin care se scurg banii publici spre firmele de partid", scrie fostul lider PSD.

Sub titlul "Când nu ai un vinovat, găseşte-l tu primul", Geoană afirmă, la al doilea punct al decalogului, că România a devenit în ultimii cinci ani un stat al clientelei portocalii, "cohortele de membri PDL" şi "legiunile de firme de partid specializate în deturnarea fondurilor publice" fiind profitorii.

Al treilea punct al decalogului este denumit "Vino primul cu explicaţiile, înainte să vină ceilalţi". Fostul lider PSD afirmă că, în 2004, cheltuielile cu aparatul bugetar erau de 17 miliarde lei, astăzi fiind de 43,6 miliarde lei, diferenţa explicând-o prin "suprapopularea instituţiilor publice cu oameni angajaţi pe criterii politice".

La al patrulea punct al decalogului, denumit "Repetă cât mai des pensionarii sunt asistaţi social", Geoană îl acuză pe Băsescu că ar întreţine deliberat confuzia între pensie şi asistenţă socială şi menţionează că pensiile sunt un drept câştigat şi nu un favor pe care Guvernul îl face bătrânilor.

Sub titlul "Nu da exemple când nimeni nu le cere", Geoană scrie, la al cincilea punct, că peste tot în UE sistemul de asigurări de pensii este susţinut prin transferuri de la bugetul de stat, de regulă din banii încasaţi din TVA.

Pe al şaselea punct al decalogului, fostul candidat PSD la prezidenţiale îl intitulează "Deturnează atenţia de la ce e cu adevărat important" şi afirmă că faptul că multe dintre pensionările pe caz de boală sunt frauduloase nu îşi are locul în discuţia de fond despre măsurile de asuteritate.

Al şaptelea punct al decalogului este intitulat "Vinovaţii nu sunt niciodată prea puţini".

Geoană afirmă, la al optulea punct, denumit "Nicio minciună fără cifre!", că tranşele de la Fondul Monetar Internaţional care au intrat la bugetul de stat "s-au risipit pe lucrări cu dedicaţie care i-au asigurat lui Traian Băsescu fonduri de campanie colosale".

La punctul nouă, intitulat "Prefă-te că îţi pasă!", fostul lider PSD spune că este bine că Traian Băsescu îşi donează salariul, însă nu îl merită şi se comportă "ca un functionar care ia şpagă în avans şi, dacă nu face ceea ce a promis, dă şpaga înapoi".

Geoană susţine, la ultimul punct al decalogului, intitulat "Să nu-ţi asumi nimic. Să nu recunoşti nimic. Să nu semnezi nimic", că "Traian Băsescu fuge de răspundere cu laşitatea unui om care nu a făcut nimic în politică şi este pregătit să nu facă vreodată ceva".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici