Geoană şi Gyurcsany au stabilit crearea unor grupuri permanente de lucru

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, s-a întâlnit, vineri, la Budapesta, cu preşedintele PSU, premierul ungar Ferenc Gyurcsany, cei doi stabilind crearea unor grupuri permanente de lucru între cele două partide.

2 afișări
Imaginea articolului Geoană şi Gyurcsany au stabilit crearea unor grupuri permanente de lucru

Geoană şi Gyurcsany au stabilit crearea unor grupuri permanente de lucru

Geoană a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în cadrul discuţiei cu preşedintele Partidului Socialist Ungar, cei doi şefi de partide de stânga au stabilit actualizarea Protocolului de colaborare şi parteneriat care funţionează între cele două formaţiuni.

Noul protocol urmează să fie semnat în această toamnă, când Gyurcsany va vizita România, în cadrul unei întâlniri dintre liderii PSD şi cei ai Partidului Socialiştilor Europeni.

Protocolul va menţiona, printre altele, crearea unor grupuri permanente de lucru între specialiştii PSD şi cei ai PSU, pe mai multe domenii, printre care sănătate, educaţie, colaborare şi dezvoltare regională, şi va stabili, pe de altă parte, mecanisme de consultare între liderii PSD şi PSU înaintea reuniunilor forurilor Uniunii Europene.

Geoană a menţionat că a avut cu Gyurcsany un schimb de experienţă în privinţa modului în care socialiştii ungari au implementat, după accederea la guvernare, un program social cu componente în pensii, sănătate, educaţie şi cercetare, dezvoltarea infrastructurii şi agricultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici