Geoană şi Mihăilescu, obligaţi de Guvern să părăsească imobilele în care sunt chiriaşi

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre conform căreia o serie de imobile ale RA-APPS, între care cele locuite de Mircea Geoană şi Şerban Mihăilescu, sunt trecute în categoria celor de protocol, astfel că actualii chiriaşi trebuie să le evacueze.

3 afișări
Imaginea articolului Geoană şi Mihăilescu, obligaţi de Guvern să părăsească imobilele în care sunt chiriaşi

Geoană şi Mihăilescu, obligaţi de Guvern să părăsească imobilele în care sunt chiriaşi

Pe lista locuinţelor incluse în categoria celor de protocol figurează imobilul aflat pe strada Crângului nr. 11A, ocupat cu chirie de fostul ministru şi actual senator PSD Şerban Mihăilescu, vila de pe strada Cucu Starostescu nr.3, închiriată de liderul PSD Mircea Geoană, imobilul de pe strada Constantin Prezan 4, unde au locuit Adrian Năstase şi Traian Băsescu şi unde locuieşte încă Nicolae Văcăroiu, casa de pe strada Gogol 2, unde a locuit cu chirie Petre Roman.

Pe lista locuinţelor considerate de protocol au mai fost incluse imobilele aflate pe străzile Alecu Russo 13-19, ocupată de ministrul Cristian David, Herăstrău 37, unde a locuit familia lui Dan Iosif, Herăstrău 40, Teodor Iliescu 44, C. Prezan 2A, Ionescu Gion 13, Dumitru Orbescu 7, Eugen Lovinescu 2A, Alex Puskin 5, Lev Tolstoi 27.

Contactat de MEDIAFAX, fostul ministru PSD Şerban Mihăilescu, în subordinea căruia a funcţionat Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a precizat că includerea unui imobil în categoria "de protocol" presupune evacuarea imediată a chiriaşului care nu mai ocupă o funcţie de demnitate publică.

Tot în şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat o listă de 11 imobile, cuprinzând 214 apartamente, de pe străzile Mihai Eminescu, printre care şi cel în care funcţionează fundaţia soţiei lui Mircea Geoană, străzile Drobeta, Polonă, Unirii (printre care şi cele ocupate de fostul ministru Georgiu Gingăraş şi fostul procuror general Joiţa Tănase), strada Mircea Vodă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că nu este interesat să cumpere imobilul RA-APPS în care locuieşte în acest moment, el precizând că va părăsi acest imobil în maximum două-trei luni.

"Am un contract cu RA-APPS care prevede locuirea în imobilul respectiv până la rezolvarea situaţiei locative. Acesta este tipul de contract pe care îl am. Pentru că au apărut toate aceste discuţii, confirm că suntem în procesul de accelerare a finalizării locuinţei în care o să ne mutăm. Iniţial era vorba de partea a doua a anului, dar pentru că vrem să evităm aceste discuţii, o să-l grăbim, astfel încât în următoarele maximum două-trei luni sper să putem să plecăm din locuinţă", a precizat Geoană.

"RA-APPS ne-a trimis o notificare anul trecut cu privire la un contract până la rezolvarea situaţiei locative. Deci nu are cum să fie un contract care să fie întrerupt până la acest lucru. Deja este o chestiune neplăcută, nu îmi face plăcere să mai stau într-o astfel de situaţie", a arătat Geoană.

Fostul ministru şi actualul senator PSD Şerban Mihăilescu a declarat agenţiei MEDIAFAX că se va adresa justiţiei cu solicitarea de anulare a hotărârii de guvern în baza căreia va fi evacuat din casa RA-APPS unde locuieşte cu chirie, considerând actul drept discriminator şi cu un caracter politic.

"Oricum sunt în procedură de mutare şi nu mă mai interesează locuinţa RA-APPS, dar declararea unor clădiri drept imobile de protocol doar pentru că acolo locuiesc din întâmplare nişte persoane este discriminatorie. Din acest motiv, mă voi adresa justiţiei cu solicitarea de anulare a hotărârii de guvern, pentru a elimina astfel de abuzuri discriminatorii", a spus Mihăilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici