Geoană: Situaţia PSD, mai gravă decât în 2004. Votul negativ a fost de o intensitate fără precedent

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că situaţia actuală a PSD este mai gravă decât cea din 2004, fiind caracterizată de management deficitar şi de erori severe care au dus la un vot negativ de o intensitate fără precendent, asumarea urgentă a responsabilităţilor în partid fiind iminentă.

5452 afișări
Imaginea articolului Geoană: Situaţia PSD, mai gravă decât în 2004. Votul negativ a fost de o intensitate fără precedent

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

"Asumarea explicită şi urgentă a responsabilităţilor personale pentru înfrângerea din alegerile prezidenţiale este inerentă, însă acest moment dramatic pentru Stânga românească şi pentru PSD necesită o analiză completă a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acestă situaţie", a scris Geoană pe contul său de Facebook.

El a arătat că, deşi similară, situaţia din 2014 este mai gravă decât cea din 2004. "Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD şi candidatul său s-au reactivat cu o şi mai mare forţă, propagându-se la o nouă generaţie de români din ţară şi străinătate", a susţinut Geoană.

El a arătat că managementul deficitar al partidului şi erorile severe din turul doi, poziţia publică ambiguă faţă de problema critică a corupţiei, precum şi ignorarea sistematică a nevoilor legitime ale masivei diaspore româneşti au contribuit la un val de vot negativ, de o intensitate fără precedent.

Geoană a arătat, referindu-se la perioada următoare, că PSD trebuie să încerce să păstreze guvernarea, iar discuţiile fireşti din partid trebuie să ţină cont de această necesitate de etapă.

"În acelaşi timp, trebuie pregatită următoarea etapă din viaţa agitată a partidului, într-un Congres care să meargă dincolo de alegerea unei noi conduceri, către o adevarată reinventare a PSD", a spus Geoană.

El a arătat că rezultatele alegerilor prezidenţiale arată că PSD are datoria să asculte mai mult vocea străzii şi vocea diasporei şi să înveţe din greşelile făcute.

"Dincolo de alegeri, viaţa românilor din ţară şi din străinătate trebuie să fie o preocupare constantă pentru PSD şi să înţelegem că trebuie să existe un dialog constant cu românii. Putem rămâne principala forţă politică a României doar dacă ne asumăm greşelile şi ascultăm mesajul oamenilor", a mai arătat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici