Geoană: Sper ca vineri să găsim un nume acceptat de PSD şi PDL la Justiţie

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi noaptea, după şedinţa BPN, că atât PSD cât şi PDL au avansat mai multe propuneri în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de ministru al Justiţiei, el exprimându-şi speranţa ca cele două formaţiuni să ajungă la un acord în cursul zilei de vineri.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sper ca vineri să găsim un nume acceptat de PSD şi PDL la Justiţie

Geoană: Sper ca vineri să găsim un nume acceptat de PSD şi PDL la Justiţie (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul PSD nu a dorit să precizeze care au fost propunerile avansate de PSD şi PDL, el limitându-se la a preciza că respectivii nominalizaţi sunt "oameni serioşi".

"Într-o discuţie despre un ministru convenit de două partide trebuie să existe argumente care să facă acea candidatură acceptabilă pentru cei doi", a spus Geoană, arătând că lucrurile în acest sens se vor rezolva "cu calm" în cursul zilei de vineri.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a tratat ironic propunerea avansată de PDL, care, potrivit unor surse din cadrul celor două formaţiuni partenere în coaliţia de guvernare, l-ar viza pe Mihai Selegean.

Năstase a arătat, astfel, că s-ar fi aşteptat ca problema nominalizării pentru portofoliul de la Justiţie să fie rezolvată rapid şi constată că lucrurile au devenit mai complicate, ajungându-se la discuţii care implică "oameni de 20 de ani, care au terminat de curând facultatea".

Năstase a subliniat că, în accepţiunea sa, un independent la Justiţie echivalează cu un "independent faţă de Palatul Cotroceni".

La ieşirea din şedinţa BPN, şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, a precizat că propunerea PDL privind nominalizarea la Ministerul Justiţiei a lui Mihai Selejean a fost respinsă de PSD.

Citeşte şi

Şedinţă informală a BPN al PSD, joi seară, o temă de interes fiind portofoliul Justiţiei

Iliescu ar vrea un ministru al Justiţiei cu notorietate şi autoritate profesională

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici