Geoană: Sper să putem face paşii decisivi pentru a ajunge la un acord politic

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seara, la începutul discuţiilor dintre delegaţiile PSD şi PDL, că cele două formaţiuni au avansat în cadrul negocierilor preliminare, el exprimându-şi speranţa ca PSD şi PDL să continue apropierea poziţiilor lor pentru a ajunge la un acord politic.

11 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sper să putem face paşii decisivi pentru a ajunge la un acord politic

Geoană: Sper să putem face paşii decisivi pentru a ajunge la un acord politic (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă bucur să ne revedem, într-o zi plină cu întâlniri constructive. Ieri au fost anunţuri importante, în seara asta ne întâlnim pentru a putea să continuăm apropierea poziţiilor noastre pentru a ajunge la un acord politic pentru o mare coaliţie pentru susţinerea unui guvern puternic într-un moment dificil", a spus Geoană la începutul discuţiilor.

El a arătat că doreşte să mulţumească delegaţiei PDL pentru disponibilitate şi deschidere în dialog.

"Am avansat în discuţiile preliminare şi sper ca azi şi mâine să putem face paşii decisivi pentru ajungerea la un acord consolidat pe punctele încă aflate în conversaţie - sunt elemente de program politic şi de mandat pe care cele două formaţiuni le-au primit", a adăugat Geoană.

Liderul PSD a spus că cele două partide fac parte din două formaţiuni politice europene diferite şi este evident că identitatea lor ideologică şi apartenenţa la familiile europene politice va fi regăsită în acordul politic care se va încheia.

"E o premieră în România. La situaţii excepţionale, soluţii excepţionale. Sunt convins că vom putea să găsim în zilele următoare elementele pentru un program de guvernare şi un guvern dintre cele mai competente. Vă mulţmesc pentru deschiderea de a ne întâlni în mod repetat în aceste zile cu scopul găsirii unei soluţii pentru ţară", a mai spus Geoană.

Citeşte şi:

Întâlnirea liderilor PDL şi PSD a început

Tăriceanu vrea să fie lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor

Variantă de lucru PDL-PSD: Stolojan- premier, Geoană- preşedinte al Senatului

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Miercuri se anunţă premierul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici