Geoană: Sunt destul de refăcut, mor cu dreptatea în braţe

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, la Antena 3, că este destul de refăcut după momentul "complicat" din 6 decembrie, precizând că se simte destul de "bătăios", că are dreptate când afirmă că alegerile s-au fraudat şi că va merge până la CEDO şi la Comisia de la Veneţia.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sunt destul de refăcut, mor cu dreptatea în braţe

Geoană: Sunt destul de refăcut, mor cu dreptatea în braţe

Geoană a afirmat că singura metodă de a pune capăt actualei crize este repetarea scrutinului pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, considerând că această repetare este o "chestiune relativ simplă" şi "nici nu mai e nevoie de mare campanie sau de mare cheltuială".

"Şi atunci (la repetarea scrutinului, n.r.) am putea să aflăm cu adevărat cine este preşedintele României pe bune. Acel preşedinte, dacă e domnul Băsescu, asta este, este legitim şi mergem mai departe, cu altă forţă, cu altă legitimitate. Dacă sunt eu, vin cu o formulă care cred că este mai bună pentru ţară, pentru că deja e o majoritate mult mai consistentă, e un program economic şi politic mult mai coerent", a spus Geoană.

El a afirmat că repetarea scrutinului este costul cel mai mic pentru România, în timp ce costul cel mai mare îl reprezintă semnul de întrebare care ar crea suspiciuni asupra legitimităţii preşedintelui.

"Spun acest lucru cu toată seriozitatea şi toată responsabilitatea. În acest moment, repetarea votului reprezintă costul cel mai mic. Costul cel mai mare este un eventual preşedinte nelegitim şi explodează mămăliga românească peste două luni de zile, aflându-se că s-au furat alegerile. Cu un Guvern, cu o majoritate infimă, dacă va trece prin Parlament şi, practic, cu acelaşi program de guvernare şi acelaşi program anticriză", a spus Geoană.

Liderul PSD a arătat că nu se va lăsa uşor şi că acest lucru nu a devenit o chestiune de obsesie personală, el apreciind că este destul de "bătăios", că are dreptate când spune că alegerile au fost fraudate şi că va merge până în pânzele albe pentru dreptatea sa, respectiv până la CEDO sau la Comisia de la Veneţia.

"Şi vă mai spus ceva: nici eu nu mă las. Şi nu e o chestiune de obsesie sau de supărare personală. Uitaţi-vă la mine că sunt destul de bătăios şi destul de refăcut, după un moment complicat, pentru că ştiu că am dreptate. Şi atunci când am dreptate, mor cu dreptatea în braţe, cum zice românul. Deci mă duc până în pânzele albe. Mergem şi la CEDO, mergem şi la Comsia de la Veneţia, mergem peste tot, şi nu ca să facem vreun rău democraţiei româneşti, ci ca să-i facem bine", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici