George Ciamba, ministrul pentru Afaceri Europene: Consiliul Afacerilor Generale este pregătit să asiste orice decizie a Londrei

Ministrul pentru Afaceri Europene George Ciamba a scris, vineri, pe Twitter, referitor la respingerea Acordului Brexit pentru a treia oară în Parlamentul britanic, că regretă decizia, iar Consiliul Afacerilor Generale este pregătit să asiste orice hotărâre a Londrei.

316 afișări
Imaginea articolului George Ciamba, ministrul pentru Afaceri Europene: Consiliul Afacerilor Generale este pregătit să asiste orice decizie a Londrei

Ciamba: Consiliul Afacerilor Generale este pregătit să asiste orice decizie a Londrei

„Acordul Brexit a fost respins pentru a treia oară de către Parlamentul britanic. Deşi regretăm decizia, Preşedinţia Consiliului UE a luat toate măsurile de contingenţă pentru a se pregăti pentru o situaţie nefavorabilă. Consiliul Afacerilor Generale este pregătit să asiste orice decizie a Londrei, iar Comisia Europeană va analiza următorii paşi”, a scris George Ciamba, vineri, pe Twitter.

Reacţia oficialului român vine după ce membrii Camerei Comunelor au respins vineri, a treia oară, proiectul de Acord Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană, informează presa britanică.

Comisia Europeană a exprimat regret, vineri, că membrii Camerei Comunelor au respins din nou Acordul Brexit, cerând Marii Britanii să ofere clarificări privind viitoarele proceduri. Data ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este, în momentul de faţă, 12 aprilie, a transmis vineri după-amiază Comisia Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici