George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii în Republica Moldova, deşi are interdicţie

Liderul AUR, George Simion, a urcat vineri seara în avionul care duce parlamentarii români la şedinţa comună cu Parlamentul Republicii Moldova, deşi politicianul român are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

5987 afișări
Imaginea articolului George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii în Republica Moldova, deşi are interdicţie

George Simion a urcat în avionul care duce parlamentarii români la şedinţa comună care va avea loc sâmbătă între Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul României.

Liderul AUR are, însă, interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

„S-au rezolvat acele interdicţii. Singura mea crimă, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbesc public despre unire. Nu am încălcat nicio lege. (...) Din 2018 până când am făcut un marş pe jos de la Alba Iulia la Chişinău în Anul Centenarului eu nu am mai putut intra în al doilea stat românesc, nu am mai putut merge la Chişinău, care e al doilea oraş ca mărime, ca vorbitori de limbă română şi mă duc acum într-o delegaţie oficială a statului român şi este posibil să pot să trec graniţa”, a spus George Simion înainte de decolare.

Acesta spune că vrea să vadă care este poziţia Maiei Sandu, preşedintele Republicii Moldova.

„Am înţeles că e un regim pro-european, vor alături de celelalte state ale UE, dar principalul motiv pentru care România ajută Republica Moldova şi principalul motiv pentru care statele UE ajută Republica Moldova este identitatea europeană, adică românească, a Republicii Moldova”, a mai spus Simion.

Preşedintele AUR spune că nu va face scandal dacă va fi pus să se întoarcă în România.

„Nu o să fac scandal. Am altă funcţie, am altă menire acum. Doar vreau să arăt care e situaţia acolo (...). O astfel de şedinţă ar trebui să însemne multe pentru viitorul comun al celor două state. Să vedem dacă lucrul acesta se va întâmpla”, a mai spus Simion.

În 2021, Simion a mai încercat să intre în Republica Moldova, folosindu-se de paşaportul diplomatic de parlamentar, însă fără succes.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici