George Simion, despre legalizarea canabisului medicinal: "Vom vota pentru cânepa românească"

  • Majoritatea partidelor germane susţin legalizarea canabisului recreaţional. Germania va avea alegeri parlamentare pe 26 septembrie.
  • România nu a legalizat canabisul nici în scop medicinal. Emanuel Ungureanu spune că România nu este pregătită de canabisul recreaţional.
  • Aprobarea canabisului medicinal are şanse în Camera Deputaţilor.
  • George Simion: „AUR vrea să elimine aberaţiile astea din sistem şi vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”.
5318 afișări
Imaginea articolului George Simion, despre legalizarea canabisului medicinal: "Vom vota pentru cânepa românească"

George Simion, despre legalizarea canabisului medicinal: "Vom vota pentru cânepa românească"

Consumul de canabis în scop recreaţional este subiect de campanie electorală în Germania. Patru din cele şase partide din Bundestag suţin că legea ar trebui schimbată, în condiţiile în care unul din trei adulţi a consumat canabis cel puţin o dată în viaţă. Germania a aprobat deja folosirea canabisului în scop medicinal din 2017, la fel ca mai mult de jumătate din ţările UE. La noi, legea există din 2019, dar este rătăcită în comisiile de specialitate, scrie Aleph News.

„N-ar trebui să rămânem chiar ultimii, pacienţii noştri au aceleaşi drepturi ca şi pacienţii din Uniunea Europeană, consumul recreaţional cred că ar comporta o altfel de analiză. Atunci când canabisul este folosit în scop medicinal nu obţinem acel efect high”, a spus Cristina Dumitrache, deputat PSD.

Când vorbim de consum recreaţional, ultimul raport al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că 6,1% dintre români au consumat canabis cel puţin o dată în viaţă. Infracţiunile care au legătură cu acest drog sunt în continuă creştere.

Nemţii care susţin legalizarea canabisului spun că poliţia ar face economie de aproape trei miliarde de euro în fiecare an, dacă ar exclude posesia şi consumul de canabis de pe lista infracţiunilor. O discuţie mult prea avansată pentru noi.

„Deocamdată, societatea noastră nu este pregatită pentru o temă legată de legalizarea drogurilor. Eu personal nu susţin o asemenea discuţie în această zonă, pentru că s-ar amesteca cu demersul nostru pe zona medicală”, a spus Emanuel Ungureanu, deputat USR.

Guvernul a respins proiectul de lege care legalizează canabisul, pentru că fenomenul drogurilor este o ameinţare la adresa bunei guvernări şi a statului de drept.

Dă exemplu cazul statului american Colorado, care a legalizat canabisul medicinal în 2009, iar recreaţional în 2014. Şi de atunci infracţionalitatea creşte încontinuu. Dar Guvernul a avut doar un punct de vedere, deputaţii vor decide. Iar proiectul are şanse să treacă.

George Simion, liderul AUR spune că legalizarea canabisului medicinal „trebuie să se întâmple”

„Este vorba de CBD, o substanţă pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor. Mulţi în perioada aceasta de cancer şi leucemie au trebuit să facă ilegalităţi şi să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau puşcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberaţiile astea din sistem şi vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”, a spus George Simion pentru Aleph News.

George Simion a mai spus că cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de poliţiştii care „patronează consumul de canabis în mod ilegal”.

„Patronează întregi reţele de acest gen şi câştigă bani mulţi de pe urma faptului că este interzis”, a spus George Simion pentru Aleph News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici