George Simion propune un guvern de centru dreapta la Bruxelles pentru a apăra “rădăcinile latine, creştine ale Europei”

  • AUR îşi propune să câştige alegerile europarlamentare de anul viitor, împreună cu românii din Italia.
  • George Simion a discutat la Roma cu premierul italian Giorgia Meloni despre constituirea unei o alianţe latine a partidelor patriotice din Europa.
  • Liderul AUR spune că Guvernul de centru-dreapta al Italiei, condus de Giorgia Meloni, este un model pentru suveranişti.
815 afișări
Imaginea articolului George Simion propune un guvern de centru dreapta la Bruxelles pentru a apăra “rădăcinile latine, creştine ale Europei”

George Simion propune un guvern de centru dreapta la Bruxelles pentru a apăra “rădăcinile latine, creştine ale Europei”

George Simion, liderul AUR, a propus duminică, într-un discurs ţinut la Atreju, adunarea conservatorilor europeni de la Roma, o soluţie pentru apărarea rădăcinilor latine, creştine ale Europei.

"Soluţia pentru a apăra rădăcinile latine, rădăcinile creştine ale Europei este aceea ca la nivel european să facem guvernul de centru-dreapta la Bruxelles şi să câştigăm împreună toate bătăliile care vor veni, la fel ca la Roma, unde guvernul este tot de centru-dreapta şi este condus de <Leoaica Europei>, Giorgia Meloni", a afirmat Simion. 

George Simion a subliniat că modelul politic al suveraniştilor este la Roma, iar liderul lor nu este nici Romano Prodi şi nici Ursula von der Leyen, actuala preşedintă a Comisiei Europene.

“Modelul nostru politic şi liderul nostru nu este Romano Prodi, nu este Letta, nu este Elly Schlein, nu este Franz Timmermans, nu este Ursula von der Leyen. Modelul nostru politic este încă aici, la Roma. Tinerii noştri din Bucureşti, eu sunt preşedintele partidului suveranist din România, ca şi tinerii de aici din Roma, cântă <Avanti ragazzi di Buda>. Acest cântec <Avanti ragazzi di Buda> aminteşte de lupta pe care noi am dus-o împotriva comunismului”, a susţinut liderul AUR.

George Simion a mai spus că "AUR va câştiga următoarele alegeri europene din România, împreună cu românii care trăiesc în Italia".

Organizată de Fratelli d'Italia, partidul condus de premierul Giorgia Meloni, adunarea de la Roma a reunit peste 10.000 de conservatori italieni şi europeni sub sloganul < Bine ai revenit mândrie italiană>, dar şi personalităţi precum CEO -ul Tesla, Elon Musk. George Simion a vorbit în cadrul panelului „Europa pe care trebuie să o apărăm: motivele conservatorilor împotriva superstatului european”.

Alianţa latină a partidelor patriotice

George Simion a avut duminică o întâlnire cu premierul italian Giorgia Meloni, cei doi discutând despre constituirea unei alianţe latine a partidelor patriotice din Europa.

“În cadrul întâlnirii pe care George Simion a avut-o cu premierul italian, Giorgia Meloni l-a felicitat pentru succesul politic pe care îl are în România, cei doi discutând despre o alianţă latină a partidelor patriotice din Europa, având în vedere rădăcinile comune ale celor două popoare, italian şi român”, informează AUR.

George Simion i-a dăruit Giorgiei Meloni o grafică a Columnei lui Traian, pe care a cumpărat-o dintr-un magazin de antichităţi din faţa Castelului San Angelo.

De asemenea, liderul AUR a fost primit sâmbătă la Vatican, într-o audienţă privată la Papa Francisc, căruia i-a dăruit o sculptură realizată de un artist român, intitulată Grădina Maicii Domnului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici