Gerea: Să soliciţi votul românilor de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, dovadă de aroganţă

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a scris, pe Facebook, că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de a solicita votul românilor de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, dă dovadă de ”aroganţă şi autosuficienţă”. El a adăugat că România are nevoie în momentul de faţă de un preşedinte imparţial.

196 afișări
Imaginea articolului Gerea: Să soliciţi votul românilor de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, dovadă de aroganţă

Gerea: Să soliciţi votul românilor de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, dovadă de aroganţă

”Cum e posibil să îţi construieşti declaraţia ca un discurs de campanie, în loc să acţionezi ca un preşedinte? Iohannis dovedeşte că pentru el interesul personal, electoral, e mai important decât orice altceva. Să soliciţi votul românilor de la tribuna Administraţiei Prezidenţiale, asta da dovadă de aroganţă şi de autosuficienţă! Jenant! Văzându-l pe Iohannis în seara asta îmi e tot mai clar că România, în acest moment, are nevoie de un preşedinte imparţial, care nu este membru de partid şi nu are agende ascunse”, a scris, joi, pe Facebook, vicepreşedintele ALDE, Andrei Gerea.

Vicepreşedintele ALDE consideră că preşedintele Klaus Iohannis a eşuat în ”încercarea” de a reacţiona ca preşedinte.

”Astăzi, domnul Iohannis a eşuat încă o dată în încercarea sa de a reacţiona ca un preşedinte. Ne-am uitat cu toţii la lansarea clipului de campanie al candidatului Klaus Werner Iohannis. Am văzut la tribuna Administraţiei Prezidenţiale un candidat continuu (cam de cinci ani de zile) pentru un nou mandat de Preşedinte. Pentru el declaraţia cu privire la situaţia actuală a Guvernului a fost doar un eveniment electoral şi nimic altceva. Am asistat, de la cap la coadă, la o declaraţie eminamente politică a unui preşedinte incapabil să vină cu soluţii în situaţii dificile”, a adăugat Gerea.

Gerea a conchis cu o notă post scriptum: ”P.S. De ce ţi-e frică nu scapi! Vorba veche românească i se aplică şi doamnei Dăncilă. A fugit de Parlament când i-a propus ALDE, acum e obligată să vină în Parlament!”.

Reacţia vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că formarea unei noi majorităţi, pro-europene, se poate face doar cu susţinerea şi votul alegătorilor.

”Da, avem nevoie de o majoritate politică largă, pro-europeană, cu care să relansăm România, care să asigure o bună guvernare şi să susţină lupta anticorupţie. Avem nevoie de o resetare a statului în ansamblu. Dar nimic dintre toate acestea nu se poate realiza fără sprijinul, implicarea şi participarea cetăţenilor României. De aceea, dragi români, contez pe votul vostru, fiindcă doar împreună putem să construim România normală!”, a spus acesta la finalul discursului său.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că degringolada din aceste zile la nivelul Executivului confirmă dispreţul cu care PSD şi ALDE continuă să îi trateze pe români. Preşedintele a catalogat ca fiind „ridicole” încercările ALDE de se spăla pe mâini de guvernare.

PNL a lansat pe 10 august campania de strângere de semnături pentru susţinerea lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Taguri:
guvernare,
alde,
iohannis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici