Germania reduce prezenţa militară într-o provincie din Afganistan

  • Germania reduce prezenţa militară în provincia afgană Kunduz
  • Decizia nu are legătură cu anunţul SUA privind diminuarea efectivelor militare din Afganistan
  • În total, Germania are 1.200 de militari în Afganistan
514 afișări
Imaginea articolului Germania reduce prezenţa militară într-o provincie din Afganistan

Sursa foto: profimedia

Germania a început reducerea prezenţei militare din provincia afgană Kunduz, unde experţii germani ofereau consultanţă în contracararea atacurilor insurgenţilor talibani, anunţă armata germană, conform agenţiei de presă Reuters.

Manevra a fost decisă din vară în coordonare cu Misiunea NATO din Afganistan şi nu este o reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de reducere a efectivelor militare americane de pe teritoriul afgan, precizează Comandamentul pentru operaţiuni al armatei germane.

Germania are 100 de militari în provincia afgană Kunduz, dar prezenţa va fi redusă.

În total, Germania are 1.200 de militari în Afganistan, cel mai mare contingent străin după cel al Statelor Unite.

Administraţia Donald Trump a anunţat recent reducerea de la 4.500 la 2.500 a numărului militarilor americani din Afganistan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici