Gheorghe Nichita, reales în funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi

Gheorghe Nichita a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi, în cadrul Conferinţei Judeţene a PSD Iaşi, la care a fost prezent şi liderul partidului, Victor Ponta.

56 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita, reales în funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi

Gheorghe Nichita, reales în funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PSD Iaşi (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita, actualul lider al organizaţiei, a primit 408 voturi, dintr-un total de 502 de voturi valabil exprimate. Ceilalţi doi candidaţi la şefia filialei, Constantin Adăscăliţei, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi Mihai Mihalache, primar al comunei Schitu Duca au fost votaţi de 80, respectiv 14 delegaţi.

Gheorghe Nichita a spus, imediat după anunţarea rezultatelor, că bătălia internă din cadrul filialei a făcut rău partidului, dar că speră ca odată cu terminarea alegerilor şi confruntarea din organizaţie să ia sfârşit.

În discursul său ţinut în timpul Conferinţei Judeţene, Gheorghe Nichita a spus că PSD Iaşi este în creştere şi că în judeţ ultimele alegeri au fost câştigate de social-democraţi.

"Nu pot fi şantajat de nimeni. Am văzut în ultima perioadă în presă articole plătite împotriva mea. Eu nu am făcut la fel. Mi s-au reproşat rezultatele proaste din municipiu ale PSD la ultimele alegeri, însă acestea nu mi se datorează doar mie. Avem într-adevăr o problemă în Iaşi, unde nu am reuşit să consacrăm municipiul ca fief al PSD. Va trebui ca viitoarea echipă de conducere să facă acest lucru", a spus Gheorghe Nichita.

La rândul său, Constantin Adăscăliţei, unul dintre contracandidaţii lui Nichita la şefia filialei, l-a acuzat pe acesta că nu discută suficient cu membrii de partid şi că plecarea către independenţi a doi parlamentari aleşi pe listele PSD, Tudor Ciuhodaru şi Luminiţa Iordache, reprezintă o importantă pierdere.

Prezenţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Iaşi, liderul partidului, Victor Ponta, şi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, au declarat în faţa delegaţilor că îl susţin pe Gheorghe Nichita la postul de preşedinte al filialei.

"PSD Iaşi a câştigat ultimele alegeri, iar orice partid şi-l doreşte pe Nichita. Chiar dacă nu m-a votat la congres, dacă aş fi delegat la această reuniune l-aş vota pe Nichita", a spus Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici