Gheorghe Piperea, avocat: Dacă aş accepta oferta PNL ar trebui să am control asupra listei de parlamentari

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat joi pentru MEDIAFAX că dacă ar accepta ofera PNL de a prelua organizaţia Bucureşti ar trebui să aibă control asupra listei de parlamentari, afirmând că un lider nou ar trebui să deschidă una dintre listele pentru alegerile din toamnă, iar preşedinţii de sectoare să fie pe locuri eligibile.

1163 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Piperea, avocat: Dacă aş accepta oferta PNL ar trebui să am control asupra listei de parlamentari

''Eu nu am făcut nici un fel de condiţionare pentru că încă nu am ajuns să iau o decizie. Indiferent cine va fi acolo va trebui să vină cu feţe şi cu programe noi. Va trebui să spună cine este şi ce este PNL în momentul de faţă, de ce este mai bun decât PSD, de ce este PNL soluţia de dreapta'', a afirmat, pentru MEDIAFAX, avocatul.

Gheorghe Piperea a subliniat că dacă ar accepta oferta PNL nu ar vrea să fie ''un fantezist care se pune în vitrină pentru a trage după el o echipă de personaje pe care deja Bucureştiul le-a sancţionat''.

Avocatul a susţinut că ar trebui să aibă control asupra listei de parlamentari dacă ar decide să accepte preluarea organizaţiei PNL Bucureşti.

''Dacă ar trebui să accept probabil că ar trebui să am un fel de control asupra listei de parlamentari pentru că dacă te duci la alegeri ca să arăţi că s-a schimbat faţa PNL trebuie să vii cu feţe noi, nu cu aceleaşi feţe obosite, care sunt pe sticlă de ani de zile şi pentru care oamenii nu au ieşit din casă. Aproape 70% din bucureşteni nu a ieşit la vot'', a explicat Piperea.

El a afirmat că lista de senatori sau deputaţi susţinuţi de PNL la alegerile din toamnă ar trebui să fie deschisă de un lider nou şi ar trebui că noii preşedinţi de la sectoare să fie puşi pe liste eligibile.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a admis că a avut discuţii cu Piperea.

''Dl avocat Piperea e unul dintre cei cu care eu şi Vasile Blaga am discutat, în vederea ocupării uneia dintre aceste funcţii la nivel de Bucureşti. Nu avem nimic bătut în cuie în momentul de faţă, discuţiile vor continua pentru că avem încă timp să ne ocupăm serios de acestă problemă. Nu vreau să dăm rateuri, nu vreau să facem alegeri greşite, căutăm oameni de afaceri, de cultură, care se pliază exact pe ceea ce reprezintă ca valori PNL. Vrem să deschidem partidul şi să-i atragem pe acei oameni care până acum au stat pe marginea politicii, deşi reprezintă foarte bine valorile liberalismului în spaţiul public'', a declarat ea la Digi24.

Pe de altă parte, aripa PDL o susţine pe Adriana Săftoiu pentru preluarea organizaţiei de Bucureşti, conducerea liberală având discuţii preliminare şi cu aceasta. Săftoiu nu are însă aceeaşi susţinere din partea vechiului PNL, care o vede mai degrabă şefă la sectorul 4.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici