Giorgia Meloni şi fiica sa au fost ţinta unei ameninţări cu moartea pe internet

Prim-ministrul italian Giorgia Meloni şi fiica sa de 6 ani au primit ameninţări cu moartea pe internet din partea unui şomer supărat pe planurile guvernului de a reduce o subvenţie împotriva sărăciei, a anunţat miercuri poliţia, conform Reuters.

98 afișări
Imaginea articolului Giorgia Meloni şi fiica sa au fost ţinta unei ameninţări cu moartea pe internet

Sicilianul, în vârstă de 27 de ani, este anchetat pentru comportament ameninţător. Casa sa a fost percheziţionată, iar contul său de Twitter a fost închis, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Guvernul de dreapta al lui Meloni vrea să limiteze aşa-numitul program de "venit al cetăţenilor" anul viitor, înainte de a elimina complet măsura în 2024, când va fi înlocuită cu o nouă prestaţie care nu a fost încă detaliată.

Meloni, care a preluat mandatul în octombrie, a criticat întotdeauna venitul cetăţenilor, care a fost introdus în 2019, argumentând că persoanele apte de muncă aflate în vârstă de muncă nu ar trebui să li se permită să trăiască pe termen nelimitat din subvenţiile de stat.

Conform propunerilor incluse în bugetul 2023, aflat în prezent în dezbatere în parlament, plăţile pentru venitul cetăţenilor vor fi retrase după opt luni, cu excepţia gospodăriilor cu copii, a persoanelor cu vârsta de cel puţin 60 de ani şi a persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici