Gorghiu: Am să cer ANI să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din activitatea mea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că va cere public ANI să verifice toate "incidentele de integritate"şi acuzaţiile care i-au fost aduse de când este în politică, arătând că dacă va fi nevoie va depune şi o solicitare scrisă în acest sens.

648 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Am să cer ANI să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din activitatea mea

Gorghiu: Am să cer ANI să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din activitatea mea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Am să cer public ANI să facă verificarea tuturor incidentelor de integritate din activitatea mea publică, de când exist eu în politică. Mă refer la posibile incidente pe care Victor Ponta, colegi ai lui Victor Ponta…(…) Nu am niciun fel de rezervă să fac acest lucru şi o fac public şi dacă va fi nevoie o să depun inclusiv o hârtie scrisă către ANI, dacă, în urma demersurilor pe care le-a făcut domnul Ponta, aceasta nu s-a sesizat şi este posibil şi acest lucru", a precizat, la o emisiune la B1TV, Alina Gorghiu.

Ea a spus că nu a făcut atacuri la persoană, arătând că i se pare anormal ca, în calitate de parlamentar, să se arunce cu noroi în adversarii politici, referindu-se la acuzaţiile pe care Victor Ponta i le adus la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL.

"Mi se pare anormal să profiţi de imunitatea pe care ţi-o dă calitatea de parlamentar pentru declaraţii politice şi să arunci cu noroi în adversarii politici. Eu nu am făcut atacuri la persoană la Victor Ponta, puteam să spun că este corupt, că este prim ministru care a băgat mânuţa în borcanul cu miere. De fiecare dată am spus că Victor Ponta nu este vinovat în acest moment, rămâne ca justiţia să decidă", a adăugat Gorghiu.

Liderul PNL a precizat că statutul partidului are prevederi foarte clare în privinţa membrilor care au probleme cu justiţia.

"În momentul în care vreun membru al PNL, începând cu mine, terminând cu ultimul membru, are o problemă cu justiţia, statutul spune foarte clar ce avem de făcut. Nu mi-e frică nici de DNA, nici de altă instituţie a statului roman", a mai comentat Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a lansat la adresa Alinei Gorghiu, în 28 septembrie, la dezbaterea în Parlament a moţiunii de cenzură a PNL, mai multe acuzaţii, arătând că lui i se cere demisia pentru că Şova şi Atanasiu, sfătuit de Gorghiu, au semnat nişte contracte.

Ponta a spus atunci că el nu a semnat niciun fel de contract cu societăţi de stat, acestea fiind făcute între avocatul Dan Şova şi şeful AVAS de la acea vreme, Teodor Atanasiu, care era consiliat de actualul lider PNL Alina Gorghiu.

"Se vorbeşte acolo despre contracte. N-am semnat niciodată niciun fel de contracte cu vreo societate cu capital de stat. Ştiu că a semnat domnul Şova cu societăţi din portofoliul AVAS, condus atunci de domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastră vreţi acum să-mi dau eu demisia pentru că Atanasiu şi Şova au semnat nişte contracte. Care e logica?", a spus Ponta, în timpul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură a PNL.

Premierul a explicat, ironic, că poate fostul şef AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, "a fost sfătuit greşit" de consiliera sa de la acea vreme, Alina Gorghiu, care era şi avocat "şi care ştia foarte bine ce înseamnă contracte cu statul".

"Dacă cumva le-a uitat doamna consiler-avocat Gorghiu, am în faţă aşa: contract Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 25.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 10.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 6.000 de euro, plus TVA. (...) Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 15.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop şi Asociaţii - AVAS, 10.000 plus TVA. (...) Sunteţi cam scumpă, doamna Gorghiu", a spus Ponta, în aplauzele parlamentarilor puterii.

Moţiunea de cenzură a PNL - "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnată de 183 de parlamentari ai opoziţiei şi a fost respinsă de Parlament în 28 septembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici