Gorghiu, atac la adresa lui Orban: „Suflul nou înseamnă să demisionezi când pierzi alegerile”

  • Alina Gorghiu lansează, duminică, un atac la preşedintele PNL, Ludovic Orban.
  • Gorghiu îl acuză pe Orban că a „îngropat” PNL atunci când a anunţat că el va fi candidatul PNL la prezidenţialele din 2024.
  • Senatorul liberal îl întreabă pe Ludovic Orban ce înseamnă pentru el „suflul nou”: „Domnule Orban, dvs. cum definiţi suflul nou?”.
1286 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, atac la adresa lui Orban: „Suflul nou înseamnă să demisionezi când pierzi alegerile”

Alina Gorghiu a scris, duminică, pe Facebook, că pentru ea suflul nou şi modern în PNL înseamnă, în primul rând, „să ai curajul de a demisiona când pierzi parlamentarele”, ştiut fiind faptul că PNL-ul condus de Ludovic Orban a pierdut alegerile parlamentare generale, iar în Capitală PNL a fost pe locul 3.

Gorghiu îl acuză pe Orban că a „îngropat” PNL atunci când a anunţat că el va fi candidatul PNL la prezidenţialele din 2024, dar şi că a „tranzacţionat” soarta unor ministere importante pentru a/şi asigura şefia Camerei Deputaţilor.

„Suflu nou şi modern înseamnă să nu te anunţi candidat la preşedinţia pentru 2024, ştiind că mai sunt multe etape până la desemnarea finală şi că un astfel de anunţ pripit poate îngropa PNL. Suflu nou şi modern ar însemna că nu iei singur decizii de care apoi ajunge să le fie ruşine membrilor PNL. Suflu nou şi modern nu înseamnă să tranzacţionezi soarta unor ministere importante doar pentru a-ţi asigura ţie şefia Camerei Deputaţilor. Să ai suflu nou şi modern nu înseamnă să le spui celor pe care i-ai pus pe liste la parlamentare sau locale sau numiţi în guvern că îţi sunt datori să te susţină. Pentru că altfel sunt trădători. Suflul nou şi modern trebuie să fie loialitatea celor din partid pentru PNL-ul de mâine, de poimâine şi de peste mulţi ani, nu pentru cariera unei singure persoane”, scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Senatorul liberal îl întreabă pe preşedintele PNL ce înseamnă pentru el „suflul nou”: „Domnule Orban, dvs. cum definiţi suflul nou?”.

 Ludovic Orban, a avut un nou atac la contracandidatul său la funcţia de preşedinte al partidului, sâmbătă, spunând că nu poţi vorbi de suflu nou cu o echipă în care sunt Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur şi, în acest caz, ar trebui redefinit „suflul nou”.

„Acuma, sigur că să vorbeşti de un suflu nou cu o echipă în spate care o are pe Alina Gorghiu, pe Raluca Turcan, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Victor Paul Dobre, Florin Roman şi aşa mai departe, ca să nu fac o listă chiar , să vorbeşti de un suflu nou, mă rog, trebuie definit ce înseamnă un suflu nou. Ştiţi, eu sunt un om modern, un om care întotdeauna m-am adaptat, care am încercat întotdeauna să văd, să mă mişc în sensul în care se mişcă societatea şi la fel au fost foarte mulţi dintre colaboratorii mei şi eu cred că aşa e normal, aşa e firesc, orice instituţie trebuie să se adapteze”, a spus Orban.

Orban a mai spus că încearcă să ţină partidul „în pas cu vremea”, dar nu pretinde că vrea un suflu nou.

„Eu mă bizui în egală măsură pe oameni cu experienţă. Evident că trebuie îmbinate experienţa cu înţelepciunea, cu curajul”, a mai spus preşedintele PNL.

După declaraţiile lui Ludovic Orban privind suflul nou din partid, Florin Cîţu a postat, pe Facebook, o fotografie cu el, având în spate sigla PNL şi mesajul „Alege viitorul”.

Congresul PNL, la care se va alege preşedintele PNL, va avea loc în 25 septembrie. Candidează Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici