Gorghiu: Îi cer lui Tăriceanu două semnături: una pe hotărârea privindu-l pe Şova, una pe demisie

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că PNL cere încă o dată lui Călin Popescu Tăriceanu două semnături," una pe hotărârea privind cazul Şova publicată în Monitorul Oficial, iar alta privind demisia sa din funcţia de preşedinte al Senatului".

127 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Îi cer lui Tăriceanu două semnături: una pe hotărârea privindu-l pe Şova, una pe demisie

Gorghiu: Îi cer lui Tăriceanu două semnături: una pe hotărârea privindu-l pe Şova, una pe demisie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Am discutat astăzi în şedinţa de conducere a PNL despre acest tablou al abuzurilor zugrăvit de Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, motiv pentru care PNL a decis ca astăzi în Biroul Permanent al Senatului să solicităm ca hotărârea pe solicitarea din data de 25 martie să fie redactată şi trimisă la Monitorului Oficial. Din păcate, PSD şi Călin Popescu Tăriceanu au respins această solicitare. Vom face revenire la solicitarea noastră în plenul Senatului şi vom vedea care va fi rezultatul. Cert este că astăzi îi vom cere încă o dată lui Călin Popescu Tăriceanu cele două semnături, una dată pe hotărârea pe care ar trebui să o vedem publicată în Monitorul Oficial şi una privind demisia domniei sale pentru că conduce în fiecare zi Senatul pe o pantă a decredibilizării, pentru faptul că gestionează foarte prost această situaţie şi a generat un abuz în Parlament, care are consecinţa că astăzi sunt solicitate documente diverse instituţii", a afirmat co-preşedintele PNL.

Ea a adăugat că în şedinţa conducerii PNL s-a discutat şi despre "discreţia suspectă" a lui Victor Ponta pe acest subiect, adăugând că PNL îi cere lui Ponta să încurajeze majoritatea parlamentară să-i solicite demisia lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Am discutat cu toţii despre discreţia suspectă a premierului, în calitate de preşedinte al principalului partid din Senat. Nu înţelegem această discreţie suspectă în condiţiile în care domnia sa are pe facebook tot felul de opinii despre orice, inslusiv despre candidatura în SUA. Aş vrea să-i solicit la modul cel mai serios, în numele PNL, al societăţii civile şi al bunului simţ să încuraZete majoritatea din Senatul României şi să-i ceară lui Călin Popescu Tăriceanu să semneze această hotărâre şi să ieşim din acest tablou negru în care singur s-a băgat", a adăugat Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici