Gorghiu: investiţiile în infrastructura justiţiei rămân prioritare

Investiţiile în infrastructura justiţiei rămân prioritare, spune vineri ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, la întâlnirile cu preşedinţii instanţelor timişorene. Ea anunţă că va vizita în perioada următoare o mare parte a instanţelor din ţară.

151 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: investiţiile în infrastructura justiţiei rămân prioritare

Gorghiu: investiţiile în infrastructura justiţiei rămân prioritare

Ministrul justiţiei, Alina Gorghiu, a efectuat vineri o vizită în judeţul Timiş. Programul acesteia a inclus întâlniri cu preşedinţi ai instanţelor de judecată din Jud Timiş, cu reprezentanţi ai corpului profesional al avocaţilor şi participarea la un eveniment care a reunit antreprenori timişeni.

„Mă bucură faptul că primele întâlniri pe care le am în calitate de ministru al justiţiei cu preşedinţi ai unor instanţe au loc aici, la Timişoara. Am intenţia de a vizita în perioada următoare o mare parte din instanţele din ţară, din parchete şi penitenciare, vreau să cunosc cât mai mulţi dintre cei care ajută ca justiţia să fie un serviciu public la înălţime. Am avut astăzi discuţii de substanţă dedicate proiectelor instanţelor şi investiţiilor din zona de vest a ţării. Am menţionat faptul că de la preluarea mandatului, acum o săptămână, am avut un dialog bun, constructiv cu reprezentanţii sistemului judiciar. Ştim care sunt dificultăţile din sistem, nu de ieri, de azi. Vorbim de supraaglomerarea instanţelor, durata procedurilor judiciare, schemele reduse de personal. De aceea, investiţiile în tot ceea ce înseamnă infrastructura justiţiei sunt şi rămân prioritare”, spune Alina Gorghiu.

Gorghiu a avut o întâlnire şi cu antreprenorii timişeni, unde a făcut referiri la priorităţile sale aşa cum reies din Programul de Guvernare.

„Am preluat acest mandat în baza unui Program de Guvernare care prevede faptul că justiţia trebuie să fie un serviciu public eficient şi predictibil pentru mediul de afaceri. Ne propunem îmbunătăţirea permanentă a legislaţiei aplicabile mediului de afaceri pentru a avea un cadru legislativ care să ofere stabilitate raporturilor juridice. Dorim ca serviciile publice prestate către cetăţeni, inclusiv justiţia, să fie partenere ale mediului de afaceri. Sistemele judiciare eficiente sunt esenţiale pentru creşterea încrederii şi pentru îmbunătăţirea climatului investiţional”, afirmă ea.

Pe agenda noului ministru al Justiţiei se află şi alte obiective cuprinse în programul de guvernare şi de interes pentru mediul de afaceri precum: specializarea magistraţilor în domeniul legislaţiei economice pentru cauzele privind insolvenţa şi falimentul, precum şi în litigiile de muncă sau promovarea unor mijloace de soluţionare alternativă a litigiilor, precum medierea şi arbitrajul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici